Gemeente Heemskerk


woensdag, 01 oktober 2008

Baggerwerkzaamheden in Heemskerk

Op maandag 6 oktober 2008 begint het uitbaggeren van een deel van de waterpartijen in Heemskerk. Deze baggerwerkzaamheden maken deel uit van een onderhoudsplan, waarin over een bepaalde periode alle waterpartijen weer op goede diepte gebracht worden. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin december 2008 afgerond.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De volgende waterpartijen worden dit jaar gebaggerd: in Waterakkers langs de Wateracker en de Hillenacker, in Meerestein langs de Vredenburg/Zuilenburg, in de Die De Baandert en in het centrum langs de Zaalberglaan en de Constantijn Huygensstraat. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit het uitbaggeren van het water. Waar nodig wordt de beschoeiing vervangen en worden de duikers gereinigd. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk zonder overlast voor de bewoners uitgevoerd.
Tijdens de uitvoering van de baggerwerkzaamheden aan het water langs de Vredenburg/Zuilenburg wordt aan de bewoners gevraagd om medewerking te verlenen bij het parkeren van de auto's. Deze bewoners worden nog nader geïnformeerd.

---