Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Stedelijke campagne tegen grofvuil start in Baarsjes

3 oktober 2008

'Grofvuil nooit bij de vuilcontainer', dat is de slogan én boodschap van de campagne die de Amsterdamse stadsdelen vanaf 6 oktober voeren.

Vrijdag 3 oktober om 11.00 uur startte portefeuillehouder Ab Cherribi (samen met portefeuillehouders van andere stadsdelen) de campagne in zijn stadsdeel De Baarsjes.

Grofvuil - afval dat te groot is voor de ondergrondse containers - bij de container plaatsen, op dagen dat het niet wordt opgehaald, maakt de straat rommelig. Ook belemmert het de mensen die de ondergrondse containers moeten legen. Met de campagne 'grofvuil nooit bij de container' willen de stadsdelen de Amsterdammers op een simpele manier wijzen op de regels rond het aanbieden van grofvuil.

De eerste week van de campagne, waarbij posters, billboards, spotjes op AT5 en in de trams worden ingezet, wordt grofvuil bij containers omspannen met een afzetlint met de tekst 'grofvuil nooit bij de container'. Dit wordt gedaan door milieupolitie, mensen van de reinigingsdienst en bewoners die een container hebben geadopteerd. Op deze manier wordt, tot het grofvuil wordt opgehaald, ter plekke duidelijk dat het niet op de juiste plek staat.