Bredeschool.nl

Brede School Zwolle centraal tijdens symposium

maandag 06 oktober 2008

Vijf jaar geleden werd het eerste keurmerk Zwolse Brede Scholen uitgereikt. Dat werd gevierd met het symposium 'Vijf jaar Zwolse Brede Scholen'.

De toekomst van de brede school in Zwolle kreeg ruim aandacht tijdens de bijeenkomst die 1 oktober 2008 plaats vond. De tien brede scholen die Zwolle kent, krijgen dit jaar gezelschap van nog eens zeven brede scholen. Onderwijs wethouder Knol die het symposium opende verwacht dat de ontwikkeling van de brede scholen in de gemeente onstuitbaar is. Knol ziet de brede school vooral als een middel om de kwaliteit van onderwijs en zorg voor kinderen en hun ouders te verbeteren. De gemeente Zwolle heeft de brede school al vanaf het begin gestimuleerd met een startsubsidie, die intussen structureel is. Subsidie gaat alleen naar scholen die het keurmerk Zwolse Brede School hebben gekregen.

De gemeente Zwolle maakte een film over de Zwolse Brede School die op te vragen is bij de gemeente Zwolle. Meer informatie kunt u vinden op www.zwolle.nl, onder scholing & vorming en vervolgens project de brede school.