Bouwfonds


---

Rabo Bouwfonds verder als Rabo Vastgoedgroep

6-10-2008

Per 1 januari 2009 wijzigt Rabo Bouwfonds haar naam in Rabo Vastgoedgroep. Deze naamswijziging is het gevolg van een nieuw merkenbeleid. Dit beleid gaat uit van een structuur, waarin de vier divisies van Rabo Vastgoedgroep elk met een eigen merk actief zijn in de verschillende markten. Het besluit tot de nieuwe naam Rabo Vastgoedgroep als overkoepelende entiteit is het gevolg van het integratieproces van de verschillende vastgoedactiviteiten binnen de Rabobank Groep. Dit proces is ingezet na de overname van Bouwfonds in 2006.

De Rabo Vastgoedgroep bestaat uit: Bouwfonds Property Development (woningontwikkeling), MAB Development (commercieel vastgoedontwikkeling), FGH Bank (financiering) en Bouwfonds REIM (investment management). Het management van maatschappelijke fondsen wordt voortgezet onder de naam Fondsenbeheer Nederland. De huidige holding van Rabo Bouwfonds krijgt de naam Rabo Vastgoedgroep Holding. De komende maanden wordt het nieuwe merkenbeleid geïmplementeerd in de verschillende organisaties.

De naam Rabo Vastgoedgroep bevestigt de bundeling van de vastgoedactiviteiten binnen de Rabobank Groep. Als geheel is de groep door middel van de verschillende divisies actief in vrijwel elk segment van de vastgoedsector. De Rabo Vastgoedgroep is daarmee een van de grootste partijen op de Nederlandse en Europese vastgoedmarkt. Voor de buitenlandse markten wordt de naam Rabo Real Estate Group gehanteerd.

---