Gemeente Wervershoof


Start project Frisse Scholen

06 okt 2008
Twee weken lang staat het binnenmilieu op scholen centraal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gezondheid en leerprestaties van kinderen op basisscholen er onder lijden als de luchtkwaliteit in het stookseizoen onder de maat is.
Ook bestaat er een directe relatie tussen ernst en frequentie van astmatische klachten en de kwaliteit van het binnenmilieu. Uit de resultaten van een landelijk onderzoek onder 60 basisscholen, blijkt de kwaliteit van het binnenmilieu in het merendeel van de scholen ondermaats te zijn.

CO2-metingen
De kwaliteit van het binnenmilieu is goed vast te stellen door het uitvoeren van CO2-metingen. De GGD Hollands Noorden zal gedurende het project op alle basisscholen van Wervershoof 3-daagse metingen uitvoeren welke vergezeld gaan van een visuele inspectie en een gesprek met de leerkracht. Alle basisscholen ontvangen na afloop van het project een rapport met de resultaten en aanbevelingen. Ook maakt de GGD een eindrapportage over de ventilatie van alle basisscholen in de gemeente Wervershoof. Dit zal te zijner tijd worden aangeboden aan de gemeente Wervershoof om eventuele tekortkomingen in het binnenmilieu op te heffen. Het is duidelijk dat de adviezen voortkomend uit het project zowel de leerprestaties van leerlingen, als lijders aan astmatische klachten, ten goede komt.

De aftrap van het project is op 13 oktober om 13.30 uur bij openbare basisschool De Dijkwerkers. Mevrouw Wilms-Nielen, wethouder onderwijs van de gemeente Wervershoof en Nico Plug, directeur van de GGD Hollands Noorden, geven het startsein door een symbolische overhandiging van lespakketten aan mevrouw T. Dijkstra-Meijer, directeur van basisschool De Dijkwerkers. Vervolgens zal de GGD Hollands Noorden op elke basisschool metingen verrichten aan het binnenmilieu.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 ZG en Postbus 41, 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171