Gemeente Dongen


Kliko-actie in De Beljaart

In nieuwbouwwijk De Beljaart geldt een maximale snelheid van 30 km-per uur en om dat extra onder de aandacht te brengen, gaf wethouder Ad Stoop (Verkeer) vrijdag 3 oktober het startsein voor een kliko-actie. Bij alle opgeleverde woningen werd een groencontainer voorzien van twee grote '30'-stickers afgeleverd. Wethouder Stoop 'overviel' drie bewoners van de Schoolsticht en de Stobbenveen met een bezoekje en bood meteen de nieuwe kliko aan.

"Goede actie", reageerden de heer en mevrouw Borst enthousiast. "Er komen hier straks veel kinderen te wonen. Sommige mensen rijden nu al te hard. We hopen dat deze kliko's een beetje helpen. Wat gaat de gemeente eigenlijk nog meer doen om de maximale snelheid bekend te maken?" Wethouder Stoop gaf aan dat er bij de toegangswegen van de wijk borden worden geplaatst en in de wijk plateaus die het verkeer afremmen. "Daarmee willen we voorkomen bezoekers te hard rijden. Natuurlijk geldt het ook de bewoners zelf, want de ervaring leert dat met name zij zich niet altijd aan de maximale snelheid houden."

In overleg met de dorps- en wijkraden gaat de gemeente bekijken hoe de stickeractie in de rest van Dongen kan worden ingevoerd.