Gemeente Pekela


Groot onderhoud Unionbrug

Klik hier voor vergroting.

Unionbrug.jpg

Voor deze in 2001 tot beschermd monument verklaarde brug is afgelopen zomer/najaar door de firma Luttjeboer uit Veendam een nieuwe val (brugdek) gemaakt. Ook de bovenbouw moet geheel gestraald en geschilderd worden. Hierbij worden een aantal onderdelen vernieuwd of aangepast (o.a. de leuningen en het bedieningshuisje).

In verband met de wet op verontreiniging oppervlaktewateren kunnen/mogen deze werkzaamheden niet boven water uitgevoerd worden. Daarom wordt de gehele bovenbouw (balans, hameistijlen, leuningen, bedieningshuisje en ook het brugdek) gedemonteerd en naar de fabriek gebracht waar de werkzaamheden uitgevoerd worden. De demontage werkzaamheden starten eveneens in week 42. Als alles volgens planning verloopt worden alle onderdelen vanaf week 47 weer gemonteerd en kan de vernieuwde brug in week 48 weer in gebruik genomen worden.

Dit betekent dat de Unionbrug vanaf week 42 t/m week 48 voor het doorgaande verkeer afgesloten wordt en weggebruikers/aanwonenden gebruik moeten gaan maken van de Freebrug of de Britanniabrug.

Voor eventuele inlichtingen met betrekking tot bovenstaande zaken kan contact opgenomen worden met de heer J. Drok van het taakveld gemeentewerken, telefoon 0597 - 617585.