Gemeente Dronten


Informatieavond LEADER

Inwoners van de gemeente Dronten die kleine, vernieuwende projecten willen beginnen zijn van harte uitgenodigd om op 6 oktober naar Shortgolf in Swifterbant te komen.

De gemeente Dronten en de Lokale Actie Groep LEADER Flevoland nodigen belangstellenden uit voor een informatieavond over LEADER. De informatieavond vindt plaats op maandag 6 oktober 2008 vanaf 19:30 uur in Shortgolf te Swifterbant.

Wat is LEADER?
LEADER is Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling. Deze subsidie is speciaal gericht op kleinschalige, innovatieve projecten in het landelijke gebied, die vanuit de samenleving tot stand komen. Inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven uit de gemeente Dronten en de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant kunnen voor dergelijke projecten een bijdrage aanvragen.

Waarom een informatieavond?
LEADER is nu ruim anderhalf jaar van start. Er is inmiddels een aantal subsidieaanvragen ingediend en opgestart. Tot nu toe is er vanuit Dronten één aanvraag ingediend. Dit is het project Denksportcentrum Dronten van de Beheerstichting Denksportcentrum Dronten. Omdat er vast en zeker meer ideeën zijn voor projecten, wordt er op maandagavond 6 oktober een informatieavond gehouden.

Voor wie is deze avond bedoeld?
De informatie is bedoeld voor alle belangstellenden uit de gemeente Dronten en de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant, dus voor inwoners, verenigingen, bedrijven en andere organisaties.

Programma
De informatieavond begint om 19:30 uur met een ontvangst door wethouder H. Koning van de gemeente Dronten. Daarna komen diverse direct betrokkenen bij LEADER aan het woord, onder wie de heer G.J. van Tilburg, de voorzitter van de Lokale Actie Groep LEADER Flevoland. Ook worden er presentaties gegeven die duidelijk maken wat voor soort projecten er mogelijk zijn binnen LEADER. Vanzelfsprekend is er volop de gelegenheid voor belangstellenden om vragen te stellen.

Organisatie
Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente Dronten in samenwerking met de Lokale Actie Groep LEADER Flevoland en de provincie Flevoland. Voor meer informatie kunt u bellen met Programma Management Europa van de provincie Flevoland (tel. 0320-265 468).

Publicatiedatum: 24 september 2008