Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Amsterdam, 29 september 2008

Bouwhelmen voor cultureel attachés
SICA leidt diplomaten langs culturele bouwputten, 6-10 oktober 2008.

Op maandag 6 oktober start het werkbezoek voor een twintigtal cultureel attachés van de belangrijkste ambassades van Nederland. Staatssecretaris Frans Timmermans en de Amsterdams cultuurwethouder Carolien Gehrels geven de aftrap in Felix Meritis. Na een schets van de dilemma's en kansen van het huidige Nederlands internationaal cultuurbeleid door de staatssecretaris, volgt de wethouder met een presentatie van Amsterdam als internationale cultuurstad. De werkweek voert langs Amsterdamse culturele bouwputten zoals de Melkweg, de Stadsschouwburg, de Hermitage en het Rijksmuseum.

De deelnemende attachés zijn werkzaam op ambassades in: België, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Hongarije, Indonesië, Italië, Japan, Marokko, Rusland, Tsjechië, Turkije, Spanje, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Doel is de attachés netwerkmomenten, lezingen en discussies met het culturele veld te bieden om zo hun kennis en ervaring van de praktijk van het internationaal cultuurbeleid te verdiepen.

SICA, het instituut voor internationaal cultuurbeleid, organiseert het werkbezoek in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het programma is in nauwe samenwerking met de Mondriaan Stichting, Erfgoed Nederland, Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, Nederlands Architectuurinstituut, Theater Instituut Nederland, Muziek Centrum Nederland, Premsela, Dutch Design Fashion & Architecture en het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds samengesteld.

Noot voor de redactie