Ingezonden persbericht


Programma Week van het Werk 2008 Noord-Holland Noord

Van 6 tot en met 17 oktober 2008 organiseert het Kennis- en Adviescentrum RPA-NHN samen met een aantal partners de jaarlijkse Week van het Werk Noord-Holland Noord. Dit jaar staat de Week van het Werk - als vervolg op de afspraken die gemaakt zijn op de Regiowerktop van 23 juni jongstleden - in het teken van het verbinden van vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt. Hierbij een korte impressie van de bijeenkomsten.

Voorafgaand aan de Week van het Werk neemt stichting MEE op 3 oktober de aftrap tijdens de wedstrijd AZ-Sparta. Een aantal werkgevers die arbeidsgehandicapten in dienst genomen hebben zal hun ervaringen delen met bestuurders van gemeenten, CWI, UWV en werkgevers- en werknemersorganisaties. Doel is te komen tot een effectieve en efficiënte benadering van werkgevers die geïnteresseerd zijn in werknemers met een arbeidshandicap.

Op maandag 6 oktober worden in de raadszaal van de gemeente Heerhugowaard verdere stappen gezet met betrekking tot het Actieprogramma Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord. In een inhoudelijke conferentie met bestuurders en vestigingsmanagers cq. afdelingshoofden zullen de pijlers en actiepunten voor de komende periode bepaald worden.

Donderdag 9 oktober is de dag van de Landelijke banenmarkt van het CWI. Van 14.00 - 20.00 uur presenteren werkgevers hun vacatures aan werkzoekenden. Iedereen die een baan zoekt, maar vooral mensen die al een tijdje uit het arbeidsproces zijn en/of moeite hebben met het vinden van een baan, is hier van harte welkom. Meer informatie: www.werk.nl .

Op 9 oktober vindt 's middags ook de feestelijke opening van een opleidingsunit van Bouwflex in het Horizon College plaats.

De sector Zorg is aan zet op maandag 13 oktober. Dan wordt in de raadszaal van de gemeente Alkmaar een presentatie gegeven over de stand van zaken van de personeelsvoorziening in de zorg. Managers personeel & organisatie van zorginstellingen en het beroepsonderwijs kunnen hier inhoudelijk op reageren. Wilt u ook de bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan via info@rpa-nhn.nl (ovv naam, organisatie, adres- en e-mailgegevens).

Op woensdag 15 oktober komt de aansluiting tussen de arbeidsmarkt, het onderwijs en het bedrijfsleven aan de orde in een interactieve bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Noordwest 8. Sprekers als Jan van Zijl - voorzitter van de MBO-raad, Freddy Weima - directeur van het sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt, Gerrit Valk - voorzitter Kamer van Koophandel NWH en Jaap Bond - gedeputeerde Provincie NH zullen hun visie geven op dit onderwerp. Daarna wordt een aantal inspirerende workshops gehouden van innovatieve projecten. Het dagvoorzitterschap is in handen van Rian van Dam, wethouder Werk van de gemeente Alkmaar en voorzitter van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. Wilt u op de hoogte gebracht worden van de actuele ontwikkelingen en innovatieve ideeën op het gebied van de aansluiting arbeidsmarkt-onderwijs-bedrijfsleven? Meld u dan aan op www.rpa-nhn.nl/aanmelding 15 oktober.

Donderdag 16 oktober houdt WNK-bedrijven een banenmarkt voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn een aantal leerwerkbedrijven en kandidaten uitgenodigd om nader kennis met elkaar te maken.

In de Week van het Werk vindt tevens een aantal infodagen van de Koninklijke Marine plaats. Voor meer informatie kunt u surfen naar: www.werkenbijdemarine.nl

Voor meer informatie en exacte tijden van de bijeenkomsten kunt u kijken op www.rpa-nhn.nl/agenda

Wij zien u graag op één of meerdere bijeenkomsten.

--
Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord www.rpa-nhn.nl