Ingezonden persbericht


Persbericht

Diemen, 6 oktober 2008

IPD EuroProperty Investment Award voor Generali
Generali heeft best presterende vastgoedportefeuille in Nederland

Generali heeft de best presterende vastgoedportefeuille in Nederland, bezien over de periode 2005 t/m 2007. Hiermee won de verzekeraar een IPD EuroProperty Investment Award. Deze jaarlijkse terugkerende prijs beloont meetbare prestaties in de Europese vastgoedmarkt. Dit jaar waren er in 18 categorieën prijzen te winnen en nam een groot aantal vastgoedfondsen uit 11 Europese landen deel. Rob Ooms, commercieel directeur Generali Vastgoed BV, nam op 22 september de prijs in Edinburgh in ontvangst.

Uitstekend rendement
In totaal hebben alle deelnemende vastgoedfondsen, waaronder beursfondsen, verzekeraars en pensioenfondsen, in Nederland ongeveer 45 miljard in vastgoed belegd. Generali Vastgoed BV behaalde in Nederland het hoogste rendement over de periode van drie jaar tot december 2007. Gemiddeld realiseerde Generali daarin een rendement van 15,7%. Dit ligt 3,9% boven het landelijk gemiddelde. Door de prestaties over een periode van drie jaar te meten, beloont de prijs een constante hoge prestatie en niet de jaarlijkse toevalstreffers. Ook over een periode van vijf jaar presteert Generali uitstekend. Het gerealiseerde gemiddelde rendement van 12,9% ligt dan 3,1% hoger dan het landelijk gemiddelde.

IPD EuroProperty Investment Awards
De Investment Property Databank (IPD) is wereldwijd marktleider op het gebied van performance analyse voor eigenaren, investeerders en managers van vastgoed. Deze partij garandeert onafhankelijkheid door niet te investeren in de vastgoedmarkt en geen advies te geven over investeringsbeslissingen of andere vastgoedissues. De IPD reikt jaarlijks de IPD EuroProperty Investment Awards uit en beloont zo meetbare prestaties in de Europese vastgoedmarkt. De prijs promoot bovendien transparantie in de Europese vastgoedmarkt. In 2008 waren er in 18 categorieën prijzen te winnen en nam een groot aantal vastgoedfondsen uit 11 Europese landen deel.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.

Bijlage: Foto
Rob Ooms (rechts) neemt in Edinburgh de prijs in ontvangst voor best presterende vastgoedfonds in Nederland in de periode 2005 t/m 2007.

Onderstaande informatie is niet bestemd voor publicatie:

Perscontact:
drs. Jaap Oudijk MM RM, Directeur Marketing & Sales Telefoon direct: (020) 660 17 30 / (06) 14 36 06 55 E-mail: joudijk@generali.nl

---- --