Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 6 oktober 2008

De Kunstmanifestatie: Business op Zuid is al weer ruim 4 weken bezig. Twintig beeldend kunstenaars hebben een ingreep gedaan bij twintig winkels op en rond de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid. Het project is een initiatief van Egied Simons (www.egiedsimons.com) en wordt georganiseerd i.h.k.v. 'Pact op Zuid' (www.pactopzuid.info).

Inmiddels zijn de resultaten hiervan vastgelegd in een magazine, dat a.s. zaterdag 11 oktober om 16.00 uur wordt gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Wilma Gillis-Burleson, o.a. project manager Ondernemershuis Zuid. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in de Sultan Lounge, Zuidplein 109, en u bent hiervoor van harte uitgenodigd!

Tip: bezoek voorafgaand aan de presentatie (nog een keer) de kunstroute!

Het magazine (64 pp) verschijnt in een oplage van 5.000 exemplaren. Behalve in de deelnemende winkels zal het blad ook worden verspreid op diverse (culturele) locaties binnen en buiten Rotterdam. In het magazine zijn, behalve beschrijvingen van de kunstenaars, ondernemers en de gerealiseerde kunstwerken, ook diverse achtergrondartikelen te lezen over het wel en wee op en rond de Dordtselaan. Hiermee geeft het blad een uniek portret van de buurt!

Uiteraard ontvangen zaterdag alle bezoekers, behalve het magazine, ook een genummerd exemplaar van de 'Klantentape': de give-away die speciaal, in een oplage van 1.080 exemplaren, is ontwikkeld voor deze kunstmanifestatie. Op deze tape vindt u de 100 meest voorkomende unieke voornamen van mannen en vrouwen in de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord en Charlois plus het aantal keren dat deze naam voorkomt, zoals opgegeven en ingeschreven bij Publiekszaken (peildatum: 1 januari 2008).

En wilt u een rondleiding langs de kunstmanifestatie meemaken? Egied Simons verzorgt deze op donderdag 9 en 16 oktober, vanaf 15.30 uur. Aanmelden verplicht via info@businessopzuid.nl.

Heeft u de route nog niet kunnen lopen dan biedt de website alvast uitkomst. Voor een eerste indruk kunt u een kijkje nemen op www.businessopzuid.nl waar ook een filmpje van de opening op 6 september te zien is (gemaakt door Cineac Feijenoord).

De Kunstmanifestatie: Business op Zuid duurt nog t/m zaterdag 18 oktober.

Graag ontmoeten wij u a.s. zaterdag bij de Sultan Lounge!

----------


Ingezonden persbericht