Gemeente Bussum

Inloopmiddag Heidezicht op 8 oktober
1169_AANZICHTheidezicht.jpg

Op 8 oktober houdt de gemeente een inloopmiddag over de plannen voor speeltuin Heidezicht. U bent welkom tussen 16:00 en 19:00 uur op het gemeentehuis.

De gemeente toont tijdens de inloopmiddag de plannen voor het ontwerp van de horeca en de indeling van de speeltuin. De plannen zijn samen met bewoners van Bussum opgezet. Het doel is dat de speeltuin voor de zomer van 2009 klaar is. In dit proces zijn de afgelopen tijd belangrijke stappen genomen.

De eerste stap was de inloopmiddag van 7 juni j.l. Op het toekomstige terrein van de speeltuin konden bezoekers het thema voor de speeltuin kiezen. Kinderen en volwassenen kozen éénduidig voor een natuurspeeltuin met als thema Uitdaging. Een duidelijke voorkeur die de gemeente dan ook meteen van de inwoners heeft overgenomen.

Ontwerp van gebouw

Een tweede stap was het ontwerp van de horeca samen met de uitwerking van de speeltuin en het gebied eromheen. Het gebouw is mede door de rieten kap in de stijl van het Gooi en krijgt grote ramen voor een mooi uitzicht. Binnen is er plek voor ongeveer 50 bezoekers en buiten is er een groot terras voor ongeveer 80 bezoekers.

Spelen en ontdekken

In de speeltuin spelen de jongere kinderen gescheiden van de oudere kinderen. Voor de jongere kinderen is er een zandbak, een waterspeeltoestel, een schommel en in een boomstammenlandschapje kun je verstoppertje spelen. Voor de oudere kinderen zijn er klimmuren en een uitkijktoren. Verder is de speeltuin een plek om te ontdekken en het groen te ervaren.

Verkeer

Uiteraard is er ook zorgvuldig gekeken hoe de bezoekers in de toekomst naar Heidezicht toe kunnen komen. Om het fietsen en wandelen te stimuleren komt er tussen de Plantsoenweg en de hei een fiets- en wandelpad. Aan de zijde van de Randweg, tegen de bosrand komen 20 parkeerplaatsen.
Het deel van het oude Heidezicht dat niet als speeltuin wordt gebruikt krijgt een parkachtig uiterlijk met veel bomen en gras. De huidige bomen blijven zoveel mogelijk behouden en er wordt niet onnodig gekapt.