Gemeente Son en Breugel


Breeakker heeft nu ook een buurtbeheerteam

Vanaf 7 oktober 2008 is het wijk- en buurtbeheerteam `De Breeakker' actief in de gelijknamige woonwijk. Door een zevental inwoners van deze wijk is het initiatief genomen tot het opstarten van buurtbeheer in `De Breeakker'.

---

Dit doen zij om ervoor te zorgen dat de bewoners zich nu en in de toekomst thuis blijven voelen in deze wijk en dat het een prachtige groene wijk blijft waar het prettig wonen is. Wethouder Marina Startmans-Gelijns gaf tijdens de bijeenkomst aan dat dit een goed streven is. Actief bezig zijn met je leefomgeving, zorgt gewoon voor meer betrokkenheid. Via het buurtbeheerteam kunnen inwoners actief sturen op leefbaarheid, veiligheid en openbare ruimte, licht de wethouder toe. Nu heeft ook één van de oudste wijken van de gemeente Son en Breugel een wijk- en buurtbeheerteam.

Meer invloed op veiligheid en leefbaarheid

De behoefte is ontstaan om evenals bij andere wijken meer invloed uit te oefenen op de veiligheid en leefbaarheid in deze wijk. De Breeakker is hiermee de 7^e wijk waarbij een team van mensen zich inspannen om samen met de bewoners en de gemeente het gebied leefbaar te houden en daar waar nodig te voorzien van positieve impulsen.

Activiteiten

De eerste activiteiten voor het team staan al gepland. Zo gaan zij eind november al een wijkschouw houden. Een dergelijke schouw wordt door het buurtteam georganiseerd, waarna bewoners, gemeente, politie en iemand van de woningcorporatie gezamenlijk de wijk in trekken. Tijdens de schouw worden verbeteringen op met name veiligheid, leefbaarheid en (groen)onderhoud genoteerd. Voorafgaand aan de schouw worden burgers zoveel mogelijk betrokken om hun mening te geven over deze onderwerpen. Het buurtteam denkt dit te doen door de mensen actief te benaderen. Door verspreiding van een oproep in de weekbladen en het huis aan huis flyeren tracht men mensen te bewegen om mee te denken over een veilige en leefbare omgeving en te participeren bij de schouw. Door verbetermogelijkheden aan te pakken leveren alle betrokken partijen een wezenlijke bijdrage aan een prettige leefomgeving in de Breeakker en indirect ook aan ons gehele dorp.

Meldt u aan als nieuw lid!

Het nieuwe team kan nog enkele nieuwe leden gebruiken om meer diversiteit te krijgen in samenstelling en om een groter draagvlak te hebben binnen de wijk. Meer mensen maakt ook minder werk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Hans Spooren, de veiligheidscoördinator van de gemeente Son en Breugel, mailadres h.spooren@sonenbreugel.nl