Persberichten Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 08-10-2008

Controle op beroepsgoederenvervoer

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Medewerkers van het district Eemland noord hielden dinsdag in samenwerking met de verkeersdienst van de Politie Utrecht, de KMAR, Douane en de vreemdelingendienst een controle op het beroepsgoederenvervoer.

Tussen 04.15 en 11.15 uur werden op parkeerplaats de Vinken aan de Kronkels de voertuigbestuurders staande gehouden en onder meer de technische staat van de voertuigen nader bekeken. Ook werd gecontroleerd op overbelading van combinaties.

Van de 43 gewogen combinaties werden dertien verbalen uitgeschreven inzake de Wet Economische Delicten. De hoogste overschrijding bedroeg 54 procent.

Verder trad de politie verbaliserend op voor onder meer niet goed werkende remmen (4x), ongeldig kenteken (1x), ondeugdelijke verlichting (4x), gladde banden (3x), los liggende lading (2x). Maar ook voor niet handsfree bellen (2x), niet dragen van de gordel (5x) en niet tonen van het rijbewijs (5x) werden bekeuringen uitgeschreven.

Door de douane werd een tweetal dieselmonsters afgenomen op verdenking van rode diesel. Ook constateerde de politie twee geregistreerde waarschuwingen voor ontlopen BPM en een keer voor naheffing BPM.

Medewerkers van de vreemdelingendienst controleerden enkele personen, maar daar bleek alles in orde van te zijn.

In totaal leverde de controle 54 verbalen op.