Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 08-10-2008

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 7 oktober een oude hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie aan het einde van de ochtend een onderzoek in een woning aan de Oranje Nassaulaan in. Daarbij werd een niet meer in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Alle kweekapparatuur werd in beslag genomen. In de woning was niemand aanwezig. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij in.

Poging gewelddadige beroving

IJSSELSTEIN Twee verdachten probeerden in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 oktober een echtpaar op gewelddadige wijze te beroven. Zij vluchtten zonder buit.

Rond 01.35 uur parkeerden een 59-jarige man uit IJsselstein en zijn even oude vrouw hun auto op de Schuttersgracht. Zij liepen via het Koningshof een steeg in. Daar werden zij door twee jongens tegengehouden, met slagwapens bedreigd en het tweetal eiste geld. Toen de vrouw begon te gillen, gingen de twee verdachten er zonder buit te voet via de parkeerplaats aan het Koningshof vandoor.

De hevig geschrokken slachtoffers belden 112. De politie ging met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. In de omgeving werd naar de verdachten gezocht, maar zij werden niet meer aangetroffen.

De verdachten waren twee jongens/jongemannen. De één was ongeveer 1.85 meter en hij droeg een witte of lichtgrijze jas met capuchon. De ander was ongeveer 1.65 meter en hij droeg een jas met een capuchon.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien of die de verdachten op of in de omgeving van de Schuttersgracht/Koningshof hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Aanhouding voor vernieling

IJSSELSTEIN Op dinsdagavond vernielden drie jongens een auto. Eén van hen werd op woensdagochtend van zijn bed gelicht.

Rond 21.00 uur gooide een jongen een steentje tegen een raam van een bedrijf aan de Televisiebaan. Een 54-jarige IJsselsteinse medewerker van het bedrijf liep naar buiten en sprak de jongen, die samen was met twee andere jongens, daar op aan, waarna de medewerker naar binnen liep.

Een passerende agent zag dat de drie jongens daarna naar een aan de Televisiebaan geparkeerde auto toeliepen en daar tegenaan begonnen te schoppen. De agent stelde de politiemeldkamer op de hoogte en wilde de jongens aanhouden. Daarop gingen zij er alle drie in de richting van het Monitorplein vandoor en de agent raakte het zicht op hen kwijt. Ondanks een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. De auto bleek eigendom van de 54-jarige jarige IJsselsteiner te zijn. Het voertuig had meerdere deuken opgelopen en de IJsselsteiner deed aangifte van vernieling.

De agent had één van de verdachten herkend. Deze verdachte, een 16-jarige jongen uit IJsselstein, werd woensdagmorgen vroeg van zijn bed gelicht. Hij probeerde nog via het balkon te vluchten, maar toen hij zag dat er ook politie aan de achterzijde van de woning stond, gaf hij de vluchtpoging op. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachten wordt voortgezet.

Door rood

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 7 oktober van 15.00 uur tot 15.45 uur een roodlichtcontrole op de Vreeswijksestraatweg gehouden. Negentien fietsers werden bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm op had.

Fietsster gewond

VIANEN Een vrouw raakte op dinsdag 7 oktober gewond toen zij door een geopend autoportier ten val kwam.

Rond 10.45 uur fietste een 43-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Voorstraat. Plotseling deed een 26-jarige automobiliste uit Hei en Boeicop zonder te kijken het portier van haar geparkeerde auto open. De fietsster botste tegen het portier, kwam ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Een motorambulance kwam ter plaatse en het slachtoffer werd onderzocht. Zij moest voor hechting van de hoofdwond en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis worden overgebracht.