Partij van de Arbeid

Extra geld voor koopkracht

08-10-2008 12:00

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer is tevreden dat het kabinet extra maatregelen neemt voor de koopkracht van ouderen en chronisch zieken. Hamer: Juist in deze economisch moeilijke tijden vindt de PvdA het van groot belang hen houvast te bieden.

Het kabinet trekt ruim 400 miljoen extra uit voor de koopkracht van chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Dit schreef minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mede namens staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de bewindspersonen van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Hamer is tevreden met de maatregelen.

Najaarsoverleg
In een reactie op het najaarsoverleg tussen werkgevers, vakbonden en kabinet, prees Hamer de vakbeweging voor haar gematigde looneis (3,5 procent) voor volgend jaar. Volgens Hamer is het vertrouwen tussen de organisaties van werknemers en werkgevers weer hersteld, nadat ze in de discussie over het ontslagrecht recht tegenover elkaar stonden. Ook is ze positief over de afspraken die bij het najaarsoverleg zijn gemaakt over een grotere arbeidsparticipatie en een betere combinatie van arbeid en zorg.