Persberichten stad Utrecht, 12.20 uur

Utrecht, 08-10-2008

Gestolen fiets

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen slingerend over de Marshalllaan rijden. De agenten zagen dat het slot van de fiets niet in orde was en besloten de jongen te controleren. Nog voordat de agenten iets tegen de jongen konden zeggen, riep hij al dat de fiets niet van hem was. Via de meldkamer werd het framenummer gecontroleerd en bleek dat de fiets in april van dit jaar in Utrecht was gestolen.

De jongen werd voor een verklaring meegenomen naar het bureau. Hier gaf hij een aantal namen op die mogelijk de fiets hadden gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en een valse naam opgaf.

Een 31-jarige bestuurder uit Zeist kreeg omstreeks 18.05 uur een stopteken op de Gruttersdijk. De man was op de Oudenoord over de rijstrook voor rechtdoor een hele rij voor rechtsaf wachtende autos voorbij gereden en sloeg vervolgens toch rechts af. In eerste instantie gaf hij een valse naam op en kon zich niet identificeren. Hierop werd hij aangehouden en voor een verklaring meegenomen naar het bureau.

Hier werd duidelijk dat hij nog zes boetes ter waarde van ruim 650 euro - had openstaan. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al enige tijd niet meer geldig was. De boetes werden diezelfde avond door een familielid betaald. Daarna mocht de Zeistenaar met bekeuringen voor het niet volgen van het voorsorteervak, rijden met een verlopen rijbewijs en het opgeven van een valse naam het politiebureau verlaten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Atoomweg vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Eén bestuurder raakte gewond.

Een 53-jarige automobilist uit Duitsland (woonplaats onbekend) reed omstreeks 17.05 uur met zijn auto vanuit de richting Parallelweg naast de Atoomweg en wilde linksaf de Atoomweg oprijden. Hierbij kreeg hij voorrang van een vrachtwagenchauffeur, maar zag niet dat een 40-jarige bestuurder uit Zeist kwam aanrijden. Er ontstond een botsing waarbij de

40-jarige man nog net de vrachtwagen kon ontwijken, maar wel tegen de auto van de 53-jarige man botste.

Hierbij liep de 53-jarig man letsel op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De beide autos raakten total loss. De Zeistenaar liep licht letsel op. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.