Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Jaarboek detailhandel 2008 verschenen Datum: 08/10/2008

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het Jaarboek detailhandel 2008 uitgebracht. In het Jaarboek staat de omzetontwikkeling in de detailhandel en ruim 40 afzonderlijke branches centraal. Daarnaast wordt er in deze editie ook uitgebreid aandacht besteed aan de winkeldichtheid. Per branche is in kaart gebracht hoeveel winkels iedere gemeente telt en hoe groot het winkelvloeroppervlak is.

Het Jaarboek biedt naast gedetailleerd cijfermateriaal over de gehele detailhandel en ruim 40 afzonderlijke branches ook een overzicht van de brancheorganisaties, opleidingen en vakbladen. Dit alles maakt het Jaarboek tot het meest complete naslagwerk over de Nederlandse detailhandel.

Jaarboek bestellen
Het Jaarboek detailhandel 2008 is voor ⬠49,50 (excl. btw) te bestellen via www.hbd.nl/jaarboek. Het Jaarboek kan ook ieder jaar automatisch toegestuurd worden. Een abonnement kost ⬠35,- per jaar en wordt afgesloten voor minimaal drie jaar. Detaillisten krijgen 25 procent korting als zij hun HBD-registratienummer vermelden bij de bestelling.

Het HBD geeft in samenwerking met het CBS het Kwartaalbericht Detailhandel uit. Een abonnement op het Kwartaalbericht Detailhandel kost ⬠20,00 per jaar. Een abonnement Basisinformatie omvat zowel het Jaarboek detailhandel als het Kwartaalbericht Detailhandel. Dit abonnement kost ⬠50,- per jaar.

De meest actuele cijfers over de detailhandel en de diverse branches vindt u op www.hbd.nl/brancheinformatie.