Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: Welke kassa is voor mij het meest geschikt? Datum: 08/10/2008

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft het initiatief genomen tot âwww.kassakiezer.nlâ, een website waar winkeliers eenvoudig het voor hen meest geschikte afrekensysteem kunnen kiezen. De website is in het voorjaar 2009 gereed.

Onderzoekbureaus Dialogic en GBnet voeren in opdracht van het HBD een onderzoek uit onder alle relevante leveranciers om een betrouwbaar inzicht te krijgen in de functionaliteiten en kosten van afrekensystemen voor detaillisten in verschillende branches. Deze gegevens worden gebruikt om een âselectietoolâ te maken voor de bezoekers van âwww.kassakiezer.nlâ.

Afgelopen vrijdag heeft het HBD op een druk bezochte bijeenkomst in Media Plaza in Utrecht leveranciers en ontwikkelaars van afrekensystemen (Point-of-Sale systemen) en brancheorganisaties geïnformeerd over het voornemen een dergelijke website te starten en partijen gevraagd te participeren. Alle aanwezige leveranciers hebben hun medewerking toegezegd. Zij hebben onder andere toegezegd alle gevraagde kenmerken van de door hen geleverde systemen up-to-date houden via http://www.softwarepakketten.nl/.

Het HBD hecht veel belang aan een goede samenwerking met leveranciers en brancheorganisaties, zodat alle partijen voordeel hebben bij het initiatief. Als eigenaar van de website werkt het HBD samen met de Belastingdienst. In de selectietool worden ook de eisen gepresenteerd die de Belastingdienst stelt aan een geschikt afrekensysteem.