Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden wil sportcomplex De Swaneburg openhouden

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor om sportcomplex De Swaneburg in stand te houden en het complex in beheer te geven aan een nieuw op te zetten lokale stichting. Hiermee volgt het college de aanbeveling uit de toekomstvisie `De Swaneburg', opgesteld door bureau Drijver en Partners. Aanstaande woensdag behandelt de commissie Samenleving en Bestuur het voorstel. De raad besluit in november of hij het voorstel van het college volgt.

De toekomstvisie van Drijver en Partners toont het bestaansrecht van het complex aan. Zo is geconstateerd dat er voldoende bezoekers zijn om een gezonde exploitatie te voeren. Bovendien vervult het complex een belangrijke maatschappelijke functie als het gaat om zwemles en bewegingsonderwijs.

Beheer sportcomplex
Het college stelt voor om het beheer van het sportcomplex in handen te geven van een nieuw op te richten lokale stichting. Belangrijkste argument hiervoor is dat een stichting geen winstoogmerk heeft waardoor de kosten lager blijven dan bij een commerciële exploitant. Het college wil vervolgens met de stichting afspraken maken om commerciële producten en diensten aan te bieden. Met de keuze voor een lokale stichting wil de gemeente ervoor zorgen dat er tussen het stichtingsbestuur en de samenleving een sociaal maatschappelijke binding ontstaat.