Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


PERSBERICHT

Tilburg, 8 oktober 2008

BOM investeert in RENA Elektronica B.V.

De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft een aandelenbelang van 49% verworven in RENA Elektronica B.V. Rene en Gerda Geerts, de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf uit Zundert, behouden 51% nadat zij met de BOM, grootaandeelhouder TBI/Fri-Jado hebben uitgekocht. RENA ontwikkelt en produceert met circa 65 medewerkers een breed scala aan LED-applicaties.

RENA maakt applicaties met de nieuwste generatie LEDs, die een energiebesparend alternatief zijn voor traditionele verlichting en minimaal onderhoud vergen. De LED-applicaties worden door RENA toegepast in verkeerslichten, signs en architectonische verlichting. Daarnaast worden klantspecifieke LED-oplossingen gemaakt welke geïntegreerd worden in de eindproducten van de klant. Goede besturingselektronica is onontbeerlijk om de grote voordelen van LED's maximaal te benutten en zo nieuw licht te creëren. Aanvankelijk werd LED-technologie door MKB bedrijven nauwelijks toegepast. RENA kon een voortrekkersrol vervullen in de acceptatie omdat het in de branche wordt beschouwd als toonaangevend in de hoogwaardige ontwikkeling van LED-applicaties.

Het bedrijf was al een bekende van BOM als een van de belangrijke partners in het Hightech Systems programma van de afdeling Ontwikkeling & Innovatie. In dat kader zijn LED's gedefinieerd als een van de kansrijke gebieden waar Zuid-Nederland zich mee kan profileren en onderscheiden. Een andere bedrijf waarin de BOM sinds kort participeert, Candelled B.V, is voortgekomen uit een samenwerking tussen onder andere RENA en Bakker Someren Beton. Dit is een goed voorbeeld van waar de samenwerking tussen Brabantse bedrijven op het gebied van LED-technologie toe kan leiden.

Wij verwachten dat RENA verder kan groeien als succesvolle speler in de LED-markt.

De BOM richt zich met haar participaties vooral op starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter. Veelal zijn dit ondernemingen die door snelle groei of verzelfstandiging een stevige financieringsstructuur nodig hebben, maar die door hun beperkte schaalgrootte moeilijker risicodragend kapitaal kunnen aantrekken.