Ingezonden persbericht


Persbericht van Stichting Oogfonds Nederland

Informatie op beurs voor iedereen die minder of niet ziet

Bouw aangepaste woningen voor blinden en slechtzienden neemt grote vlucht

Utrecht, 8 oktober 2008 - Voor blinden, slechtzienden, mensen met een oogaandoening én hun omgeving is een bezoek aan de ZieZo-beurs op 5, 6 en 7 februari 2009 meer dan de moeite waard. De veertiende editie van de grootste beurs voor visueel beperkten in Europa vindt plaats in het Euretco Expo Center te Houten. Organisator Stichting Oogfonds Nederland heeft hiervoor weer vele bedrijven en organisaties op de beursvloer verzameld. Het thema van de beurs is Wonen. De toegang is gratis.

Dit thema is niet zomaar gekozen. De bouw van aangepaste woningen voor blinden en slechtzienden neemt een grote vlucht. Veel woningcorporaties willen iets voor deze groep betekenen, maar weten vaak niet hoe. Ook de doelgroep zelf is soms verbaasd over welke hulpmiddelen er tot hun beschikking staan. In één van de beurshallen zal een 'huis' verrijzen dat is voorzien van hulpmiddelen en tips over zaken als kleurcontrast en lichtgebruik. Alles wat het wonen met een visuele beperking prettiger kan maken. Ook zal de jaarlijkse Oogfonds Innovatieprijs worden uitgereikt aan de makers van het product dat dit jaar de meeste indruk heeft gemaakt.

Het aanbod op de beurs gaat echter verder en is groot en zeer divers. Dat is ook nodig, want de jaarlijkse 10.000 bezoekers hebben allemaal hun eigen voorkeuren, vragen en wensen. Of je nu gericht op zoek bent naar informatie over een bepaalde oogaandoening, of je wilt eens lekker een dag ontdekken wat er voor visueel beperkten op sportief en creatief gebied mogelijk is, de antwoorden vind je op de beurs. Interessante informatie, innovatieve hulpmiddelen, boeiende demonstraties en creatieve workshops. Dat is de ZieZo-beurs!

Stichting Oogfonds Nederland
Stichting Oogfonds Nederland zet zich als nationale fondsenwerver al zestig jaar actief in voor visueel beperkten in Nederland. Het Oogfonds heeft 57.000 particuliere donateurs en werft fondsen voor toegankelijkheid, wetenschappelijk onderzoek, belangenbehartiging en voorlichting. Stichting Oogfonds Nederland heeft het CBF-keur voor goede doelen. De kosten van de ZieZo-beurs worden geheel opgebracht door de standhouders. De beurs wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Ziezo.

Bezoekers die zich vooraf aanmelden, krijgen op de beurs gratis een oortje voor internettelefonie. Kijk voor meer informatie op ziezobeurs.nl http://www.ziezobeurs.nl> of bel naar de organisatie van de ZieZobeurs, (030) 261 66 88.

Noot voor de redactie,