Ingezonden persbericht

P e r s b e r i c h t

Amsterdam, 8 oktober 2008

Concertgebouwpenning voor Alfred Brendel

Op 8 oktober 2008 ontving pianist Alfred Brendel uit handen van Simon Reinink, algemeen directeur van het Concertgebouw, de zilveren Concertgebouwpenning. De Concertgebouwpenning wordt sinds 1928 uitgereikt aan personen die van bijzondere betekenis zijn geweest voor het Concertgebouw in Amsterdam.

Alfred Brendel ontving de prijs ter gelegenheid van zijn allerlaatste concert in Nederland, dat hij gaf samen met het Tonhalle-Orchester Zürich onder leiding van David Zinman. Na een concertpraktijk van ruim zestig jaar maakt de 77-jarige meesterpianist zijn afscheidstournee. Alfred Brendels interpretaties van de klassieke componisten en met name Beethoven zijn legendarisch. Meer dan 50 jaar heeft het publiek in het Amsterdamse Concertgebouw en daarbuiten daarvan mogen genieten. Redenen voor het Concertgebouw om Alfred Brendel de 52ste Concertgebouwpenning aan te bieden.
Eerder ontvingen onder anderen Yehudi Menuhin (1963), Arthur Rubinstein (1971) en Anton Kersjes (1993) de zilveren Concertgebouwpenning.