Gemeente Hilversum

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid leidt tot hogere arbeidsdeelname

publicatiedatum: dinsdag 16 september 2008

Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen, Versa Welzijn, Hilverzorg en de gemeente Hilversum tekenen op donderdag 9 oktober voor een mantelzorgvriendelijk(er) personeelsbeleid. Dat gebeurt ter gelegenheid van het symposium `Mantelzorg en werk, hoe flexibel moet je zijn?'. Tijdens middagprogramma worden de mantelzorgers zelf in het zonnetje gezet en krijgen ze de gelegenheid hun vragen voor te leggen aan wethouder Ben Hammer (wonen, zorg welzijn).

Het symposium is bedoeld voor werkgevers die zich realiseren dat het loont zich te verdiepen in de gevolgen van het combineren van werk en langdurige zorg en zich afvragen hoe zij dit beter kunnen doen. Tijdens het symposium wordt een checklist gepresenteerd waarmee werkgevers zelf een eerste indruk van de situatie in de eigen organisatie kunnen krijgen.
Eén op de acht werknemers heeft de zorg voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder of kind.

Als gevolg van de vergrijzing, ontgroening en krapte op de arbeidsmarkt zal het aantal mensen met langdurige zorgtaken toenemen. Ruim 65% van de mensen die werk en langdurige zorg combineren, voelt zich overbelast (bron FNV). 5% van deze groep stopt uiteindelijk met werken, 6% gaat minder werken en er kan sprake zijn van grijs verzuim. Dit raakt het belang van werkgevers.
De bevolking in de regio Gooi en Vechtstreek vergrijst sneller dan in de rest van Nederland. De vraag om zorg groeit terwijl ook het tekort aan personeel in de zorg groter wordt. In Hilversum neemt een aantal werkgevers het initiatief om te komen tot mantelzorgvriendelijk(er) personeelsbeleid. Naar verwachting zal dit leiden tot loyalere en productievere werknemers die minder gauw ziek zijn. Het is nieuw dat een gemeente hierin samen optrekt met werkgevers. Het steunpunt Mantelzorg Gooi en Vechtstreek ondersteunt deze organisaties. Over een jaar worden de resultaten geëvalueerd.
De benadering via werkgevers is gekozen omdat werkgevers zich vaak niet bewust zijn van de situatie. In de sector gebruikt men de uitspraak "werkgever ziet 't niet en de werknemer zegt 't niet'. Slechts 35% van de mantelzorgende werknemers heeft afspraken gemaakt met de werkgever over de combinatie werk en zorg (bron enquete FNV).

Werkgevers kunnen zich aanmelden voor het symposium Mantelzorg en werk, hoe flexibel moet je zijn? via de website of telefonisch via 035 - 697 0050 op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur bij het steunpunt Mantelzorg Gooi en Vechtstreek.