Gemeente Spijkenisse


BROEM-rit voor 50-plussers

18 september 2008

Broemrit

Gemeente Spijkenisse, Stichting Welzijn Ouderen, ANWB, Bovag en Veilig Verkeer Nederland organiseren op donderdag 09 oktober 2008 voor de zesde keer een BROEM-rit.

Wie vijftig is of ouder, heeft vaak al tientallen jaren een rijbewijs. Ongemerkt kunnen er foutjes in de rijstijl zijn geslopen. Daar komt bij dat het verkeer drukker, ingewikkelder en agressiever is geworden en dat er regels zijn veranderd of bij gekomen. En misschien zijn de fysieke vermogens ook wat minder. Daarom krijgen vijftigplussers uit Spijkenisse ook dit jaar weer de gelegenheid voor slechts vijftien euro hun rijvaardigheid te testen.

Deze BROEM-rit (BROEM staat voor Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit) vindt plaats op donderdag 9 oktober 2008. Het is de zesde keer dat de BROEM-rit in Spijkenisse plaatsvindt. De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland, de Stichting Welzijn Ouderen en de gemeente Spijkenisse. Ook de ANWB en de Bovag zijn erbij betrokken.

Ontspannen sfeer
Wie meedoet, krijgt de mogelijkheid zijn rijgedrag en verkeerskennis te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren instructeurs gaan na een kennismaking een half uur met de deelnemers, in hun eigen auto, de weg op. Na de rit nemen instructeur en deelnemer de rit nog even door, waarbij de instructeur wellicht een aantal tips geeft. Het gaat beslist niet om een examen, benadrukken de initiatiefnemers; er zijn dus geen consequenties voor het rijbewijs.

Deelname
Deelname is mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en in de gemeente Spijkenisse wonen. De eigen bijdrage is vijftien euro. De rijvaardigheidstests vinden plaats in en bij De Ontmoetingskerk aan de Koningin Wilhelminalaan 1 in Spijkenisse.

Behalve aan de rit kunnen de deelnemers ook meedoen aan een theorieles. Verder zijn er mogelijkheden om de lichamelijke gesteldheid in relatie tot autorijden te testen. Het gaat daarbij om gezichtsvermogen, gehoor en reactievermogen.

Meer weten en / of aanmelden?
Neemt u dan contact op met mevrouw F. Hoonhout van de Stichting Welzijn Ouderen, telefoon: (0181) 69 52 55.

Aanmelden kan elke werkdag tussen 09.00 en 16.00 uur bij 't Spil in het Werk- en Zorgplein.

Interne links


* Adres- en telefoongegevens Werk- en Zorgplein