Gemeente Noordwijkerhout

22/9/2008 - Werk- en doebijeenkomst maatschappelijke stage

Op donderdag 9 oktober 2008 wordt in het Bestuurscentrum aan het Raadhuisplein 1 in Voorhout een werk- en doebijeenkomst maatschappelijke stage georganiseerd. Deze bijeenkomst is bedoeld voor scholen, vrijwilligerswerk, makelaars en gemeenten en heeft als thema: bouwen aan vertrouwen & samenwerking voor succesvolle maatschappelijke stages in Holland Rijnland.

Het doel van de maatschappelijke stage is alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis laten maken met de samenleving. Het leveren van een onbetaalde bijdrage aan de samenleving moet de maatschappelijke betrokkenheid en participatie van jongeren bevorderen. Inzet is om jongeren ook voor de toekomst te behouden voor het vrijwilligerswerk. Scholen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de stages. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het vormgeven van de makelaarsfunctie, dus de schakelfunctie tussen leerlingen, scholen en instellingen die stageplaatsen aanbieden. Dit vergt goede informatie, communicatie en samenwerking tussen scholen, instellingen en gemeenten, ook over gemeentegrenzen heen. Daarom heeft het samenwerkingsverband Holland Rijnland het initiatief genomen deze bijeenkomsten te organiseren. PJ Partners heeft de opdracht gekregen de uitvoering op zich te nemen in samenwerking met de betrokken partijen.

Meer informatie
Op de website www.pjpartners.nl kunt u meer informatie vinden over deze werk- en doebijeenkomst. Met het formulier dat op deze website staat, kunt u zich tot donderdag 2 oktober 2008 aanmelden voor de bijeenkomt. Voor vragen en aanmelding kunt u ook bellen met de adviseurs van PJ Partners, tel. (010) 4362166.