Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Landelijke Banenmarkt 2008 - persbericht 052, 2008

Op donderdag 9 oktober a.s. kunnen bezoekers van 14.00 tot 20.00 uur naar de locale editie van de Landelijke Banenmarkt in de Vredekerk in Hoogezand. De bezoeker vindt op deze beurs werkgevers en onderwijsinstellingen uit de regio Hoogezand-Sappemeer en Slochteren. Er is een breed aanbod van vacatures en opleidingen, verder zijn er modeshows, workshops en entertainment.
Om goed voorbereid op de Landelijke Banenmarkt te verschijnen, kunnen werkzoekenden die wonen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en de gemeente Slochteren, voorafgaand aan de beurs gratis deelnemen aan verschillende workshops.
De Landelijke Banenmarkt wordt op vele locaties in het land gehouden. Deze beurs is een landelijk initiatief van het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen), UWV (Uitvoering Werknemersverzekeringen) en een groot aantal gemeenten in het land.

Gratis workshops voorafgaand aan de beurs
Op maandag 6 oktober staan de workshops in het teken van de competentietest. Deelnemers kunnen testen waar hij of zij goed in is en hierdoor inzicht krijgen welke baan of opleiding geschikt zou zijn.

Dinsdag 7 oktober staat in het teken van sollicitaties. De cv en sollicitatiebrief van de deelnemers worden besproken en zij krijgen tips over sollicitatiegesprekken met de werkgever. Het is ook mogelijk om de cv te presenteren aan werkgevers, aangevuld met een presentatievideoclip van henzelf.
Woensdag 8 oktober staat in het teken van de metamorfose. De deelnemers kunnen zich door een kledingsadviseur laten stylen om goed voor de dag te komen bij een presentatie/sollicitatiegesprek. De kapper neemt het haar onder handen en de vrouwelijke deelnemers kunnen worden opgemaakt door een visagist en krijgen tips over de dos en donts bij het opmaken van het gezicht.

De workshops worden gehouden bij het CWI in Hoogezand. Aanmelden voor de workshops kan via de mail bij erwin.kroeze@cwinet.nl.

Voor wie is de Landelijke Banenmarkt?
De Landelijke Banenmarkt is voor werkzoekenden (met of zonder baan), herintreders en scholieren. Dus voor iedereen die een (andere) baan of opleiding zoekt.

De banen, opleidingen- en bedrijvenbeurs, wordt met name ingevuld rondom de sectoren: techniek, bouw, gezondheidszorg en welzijn, zakelijke dienstverlening, landbouw, milieu, groen, infra en logistiek

Tijdens de Landelijke Banenmarkt is de Vredekerk opgedeeld in allerlei sectoren/branchepleinen waar de bezoekers onderwijsinstellingen, organisaties leren met een baangarantie en werkgevers kunnen vinden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan kinderopvang, schuldproblemen en er zijn reïntegratiebedrijven om extra begeleiding te geven als dat nodig is. Er is aandacht voor competentietesten, zelfstandig ondernemerschap en de cv en sollicitatiebrief.

Op de beurs zelf wordt ook aandacht besteed aan het uiterlijk. Er zijn gratis behandelingen van een visagist en een kapper en er worden workshops belang van de eerste indruk en kleur en style advies gegeven.
Voor de werkgevers is er een cv wand waar werkzoekenden hun cv kunnen presenteren, eventueel aangevuld met een presentatievideoclip van henzelf. Kinderen worden tijdens de beurs vermaakt door de Clowns van de stichting Wuppie en Wappie, zodat de ouders rustig hun kansen kunnen verkennen en vergroten. Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College en De Rehoboth geven een modeshow.
Vanaf 17.30 uur is de Groningse band de Stroatklinkers van de partij.

Openingstijden
De Landelijke Banenmarkt is geopend van 14.00 tot 20.00 uur en wordt gehouden in de Vredekerk in Hoogezand, Van der Duyn van Maasdamweg 216 te Hoogezand.

De Landelijke Banenmarkt in Hoogezand wordt georganiseerd door het CWI, UWV en de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.