Gemeente Heemskerk


donderdag, 25 september 2008

Wethouder Wagner presenteert Heemskerkse Model dierenwelzijn

Samen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit organiseert het Lectoraat Welzijn van Dieren van Van Hall-Larenstein (onderdeel Wageningen Universiteit) en de Dierenbescherming op 9 oktober 2008 een miniconferentie over gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid in Lelystad. Wethouder Odd Wagner presenteert tijdens de conferentie het Heemskerkse Model.

Het 'Heemskerkse model' houdt in dat er door middel van een convenant en een overeenkomst Dierenwelzijn afspraken worden gemaakt met de Dierenambulance, het Knaagdierencentrum en het Vogelopvangcentrum Krommenie. De gemeente ziet deze organisaties als 'gewone' aannemers die (wettelijke) taken voor de gemeente uitvoeren. Dit Heemskerkse Model geeft de organisaties de nodige (financiële) zekerheid voor de toekomst en op deze wijze zijn de organisaties niet langer afhankelijk van (onzekere) subsidies. Dit model zou gemeentebreed als modelverordening `uitgerold' kunnen worden over het land.

Wethouder Wagner geeft tijdens de conferentie een presentatie over het Heemskerkse Model als uitwerking van de Nota Dierenwelzijn Heemskerk. Minister Verburg heeft tijdens haar bezoek aan de Dierenambulance Kennemerland op 9 oktober 2007 gezegd dat zij samen met de wethouder van de gemeente Heemskerk wil bekijken of het goede contractuele samenwerkingsverband tussen de Dierenambulance Kennemerland en de gemeente Heemskerk op landelijk niveau in VNG-verband navolging zou kunnen krijgen.

---