Staatssecretaris Aboutaleb opent 's lands grootste banenmarkt

29/09/2008 15:28

UWV

Landelijke Banenmarkt op honderd locaties in Nederland

CWI, UWV en gemeenten organiseren op donderdag 9 oktober 2008 de zesde editie van de Landelijke Banenmarkt, het grootste banenevenement van Nederland. De organisatie richt zich op alle werkzoekenden, van herintreder tot positieverbeteraar en van starter tot 45-plusser. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar werkzoekenden die al langere tijd zonder werk zitten. De Landelijke Banenmarkt wordt geopend door staatssecretaris Aboutaleb.

De Landelijke Banenmarkt is het grootste banenevenement in Nederland met een aanbod van meer dan 100.000 vacatures en 2.000 werkgevers, verdeeld over 100 locaties in het land. De officiële opening vindt plaats in het Olympisch Stadion te Amsterdam en wordt verricht door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tijdens de Landelijke Banenmarkt 2008 is er extra aandacht voor het ervaringscertificaat (EVC), leerwerktrajecten en regelingen waar werkgevers gebruik van kunnen maken bij het aannemen van nieuwe werknemers. Ook is er veel aandacht voor de competentietests die CWI werkzoekenden kosteloos aanbiedt. Bij de bewustwording van de eigen kwaliteiten en talenten speelt het in kaart brengen van competenties een belangrijke rol. Met dat inzicht is het voor een werkgever eenvoudiger om met een potentiële werknemer een gericht kennismakingsgesprek te voeren

Op alle locaties kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten om hun kansen op werk te vergroten. Er zijn workshops over solliciteren, netwerken en - in samenwerking met de Kamer van Koophandel - het starten van een eigen bedrijf. Werkzoekenden die al langere tijd geen baan hebben, worden gegidst over de banenmarkt door hun eigen werkcoach. Op diverse locaties biedt de CV-dokter hulp bij het schrijven van een CV. Ook is er informatie over werken in het buitenland en kunnen bezoekers online tests doen om beter inzicht te krijgen in hun interesses en kwaliteiten.

Locatie

De Landelijke Banenmarkt vindt plaats op donderdag 9 oktober van 14.00 tot 20.00 uur op bijna honderd vestigingen van CWI, UWV en gemeenten in Nederland. In enkele grote steden bundelen de vestigingen hun krachten en wordt de banenmarkt gehouden op één locatie. De toegang is gratis. Voor een overzicht van alle locaties en voor meer informatie over de lokale activiteiten biedt de website www.werk.nl uitkomst.





http://www.werk.nl




UWV