Gemeente Andijk


* Steun het stoomgemaal in Medemblik!

Steun het stoomgemaal in Medemblik!


01 okt 2008
Het stoomgemaal in Medemblik is donderdag 9 oktober om 19:25 uur te zien in het programma De Restauratie van de AVRO. Door mee te doen aan het programma hoopt het museum een extra restauratiebudget te winnen van 1 miljoen euro. De gemeente Andijk steunt de actie van harte. U ook? Stem tussen van 9 en tot 12 oktober op het stoomgemaal.

Het stoomgemaal
Het gemaal is een van de opvallende gebouwen in West-Friesland. Een gebouw met een rijke geschiedenis en bijzonder uiterlijk. Het stoomgemaal `Vier Noorder Koggen' staat aan het IJsselmeer. Het is al 100 jaar oud (gebouwd in 1907) en werkt nog steeds.

De restauratie
"De Restauratie" is een AVRO-programma waarin zestien gebouwen die het aanblik van een dorp, stad of streek bepalen, maar ook onderhoud nodig hebben, 'strijden' om één miljoen euro restauratiebudget. Na acht afleveringen wordt in de live finale op woensdag 12 november bekend welk gebouw de hoofdprijs wint.

Stemmen
Kijkers kunnen stemmen op hun favoriete gebouw via telefoon en sms. Stemmen op het stoomgemaal kan vanaf 9 oktober tot en met de ochtend van 12 oktober via een nummer dat in de uitzending van 9 oktober bekend wordt gemaakt.

Andere kandidaten
Andere genomineerden in het programma zijn bijvoorbeeld het roofdierenverblijf van de diergaarde in Rotterdam, de Radiotelescoop CAMRAS in Dwingeloo (Drenthe), Villa Jongerius in Utrecht en de Eerste Openluchtschool in Amsterdam.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |