Tweede Kamer der Staten Generaal

Opening tentoonstelling ruimtevaart in de Tweede Kamer nieuw venster)

De voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken, de heer J. Tichelaar (PvdA) opent op donderdag 9 oktober om 16.00 uur de tentoonstelling `Ruimtevaart in Nederland' in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

De tentoonstelling is ontwikkeld door de Nederlandse ruimtevaartbedrijven en -instituten en bestaat uit drie ruimtecapsules waarin in de vorm van filmpjes allerlei informatie over de Nederlandse ruimtevaart wordt gepresenteerd.

Eind november bepaalt Europa haar ruimtevaartkoers tijdens de ministersconferentie van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Den Haag. Nederland is momenteel voorzitter van deze conferentie, waar de lidstaten besluiten over nieuwe ruimtevaartprojecten die ESA op middellange termijn zal uitvoeren. De tentoonstelling informeert geĂŻnteresseerd publiek over de huidige status en de toekomstmogelijkheden van de Nederlandse ruimtevaart.

Voorafgaand aan de opening heeft een scholierendebat plaats. Scholieren van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht debatteren in de Oude Zaal van de Tweede Kamer over ruimtevaart. Dit doen zij onder leiding van voormalig wereldkampioen debatteren dhr. L. Duursma. De jury, bestaande uit
Tweede Kamerleden dhr. S. de Rouwe (CDA), mw. M. Besselink (PvdA) en dhr. S. Gesthuizen (SP), kiest na afloop de beste debater.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot en met donderdag 20 november 2008. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Gebouw Tweede Kamer, ingang aan de Lange Poten 4, Den Haag. Belangstellenden dienen wel een legitimatiebewijs mee te nemen.