Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


2 okt 2008

Kenniscentra ondertekenen op 9 oktober intentieverklaring WSW

Op donderdag 9 oktober presenteert de Commissie fundamentele herbezinning Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) haar advies. Voorzitter Bert de Vries overhandigt het eerste exemplaar aan Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De staatssecretaris wil meer mensen met een beperking aan het werk te helpen. presenteert de Commissie fundamentele herbezinning Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) haar advies. Voorzitter Bert de Vries overhandigt het eerste exemplaar aan Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De staatssecretaris wil meer mensen met een beperking aan het werk te helpen.

Het succes van het advies is afhankelijk van de bereidheid van branches en werkgevers om mensen die niet 100% productief zijn een baan te bieden.
Naast enkele bedrijven ondertekenen zeven kenniscentra op 9 oktober een intentieverklaring: Kenteq, Kenniscentrum handel, Calibris, Kenwerk, GOC, SVGB en Ecabo. Hiermee onderschrijven zij het belang om de talenten en mogelijkheden van mensen met een beperking ten volle te benutten voor de reguliere arbeidsmarkt. Samen met de publieke ketenpartners zoeken de kenniscentra naar mogelijkheden om de reguliere opleidingen en het netwerk van leerbedrijven van hun sector in te zetten voor deze doelgroep.

Persuitnodiging

*

*

*

*

*


* verschillende data 2008 en 2009
Wegwijs in de wereld van creatieve technologie in educatie

* 02-10-2008
Succesvol projectmanagement in het onderwijs

* 02-10-2008
Master in Primair onderwijs