Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Bijlmer Sportcentrum NU OPEN!

2 oktober 2008

De officiële opening van het nieuwe Bijlmer Sportcentrum aan het Anton de Komplein zal op feestelijke en sportieve wijze worden gevierd op 9, 10 en 11 oktober 2008.

donderdag 9 oktober
Stadsdeelbestuurders Elvira Sweet (voorzitter) en Emile Jaensch (portefeuillehouder Sport) verrichten samen met Cora van der Sande en Ludwig Brown (Optisport) de openingshandeling. Hierbij hebben de topsporters uit Zuidoost Chantal Groot (sporter van het jaar 2008 Amsterdam Zuidoost) en Urby Emanuelson een opvallende rol.

De officiële opening is alleen voor genodigden. Op vrijdag en zaterdag staan de deuren open voor iedereen.

vrijdag 10 oktober
Deze dag staat in het teken van wedstrijden. In samenwerking met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en zwemvereniging Koninklijke AZ doen maar liefst 8 teams mee aan het Schoolzwemkampioenschap Amsterdam Zuidoost 2008. Tegelijkertijd vindt in de sporthal een basketbaltoernooi plaats in samenwerking met Club 2000. Beide wedstrijden zijn van 16.00 tot 19.00 uur.

zaterdag 11 oktober
Op zaterdag kan iedereen van 13.00 tot 19.00 uur gratis sporten. Er zijn diverse sport- en spelactiviteiten zoals een voetbaltoernooi, stormbaan, panna knock-out toernooi, ropeskipping en tafeltennis. Bovendien is er gratis discozwemmen in het nieuwe bad. Daarnaast wordt een work-out spinning aangeboden en kun je op de sportmarkt meer informatie krijgen over de sportverenigingen in het Bijlmer Sportcentrum. Dit alles wordt opgeluisterd door muziek en andere podiumactiviteiten buiten.

Scroll naar beneden voor het programma van zaterdag 11 oktober.

Bijlmer Sportcentrum
Met het sportcentrum is Amsterdam Zuidoost een schitterende attractie rijker. Het nieuwe sportcentrum voldoet aan alle hedendaagse eisen om goed te sporten en te recreëren. Door zijn ligging en de gehanteerde (bouw)technieken is het centrum goed bereikbaar en veilig. Het ontwerp staat in het teken van `zien en gezien worden'. Vanuit de fitnessruimte heb je een prachtig uitzicht over het Anton de Komplein en het wedstrijdbad kijkt uit op het Bijlmerpark.

Het centrum is gebouwd als multifunctioneel complex. Dit betekent dat er behalve de specifieke sportfaciliteiten ook een multifunctionele zaal met extra geluidsisolatie is die ruimte biedt voor feesten en bijeenkomsten. De sporthal is geschikt voor grote groepen mensen. Verder zijn er extra mogelijkheden voor recreatie en vermaak. Het zwembad heeft onder andere een wildwaterkreek, een `borrelbank' en een waterglijbaan.

Programma zaterdag 11 oktober
Discozwemmen van 16.00 tot 19.00 uur
Sport- en spel in de sporthal van 13.00 tot 17.00 uur:

hoofdveld

* 13.00-14.00 uur: klein voetbaltoernooitje
* 14.00-15.00 uur: basketballclinic by Luv4dagame
* 15.00-16.00 uur: voetbalclinic / demo by TOF clinics
* 16.00-17.00 uur: crazy bikes by Balanzo

kleine velden

* 13.00-14.30 uur: rope skipping demo & workshop
* 14.30-17.00 uur: sport- en spelactiviteiten zoals tafeltennis, badminton, bouncebal, penalty schieten en voetvolley

overige activiteiten

* stormbaan

* panna knock-out toernooi op 3 velden