Twynstra Gudde doet mee aan de Nationale Filevrije Dag

03/10/2008 09:58

Twynstra Gudde

Twynstra Gudde Adviseurs en Managers doet op 9 oktober aanstaande mee aan de Nationale Filevrije Dag. Op die dag gaan de adviseurs en managers hun werk-/reisgedrag zodanig aanpassen zodat ze buiten de ochtend- en avondspits reizen. Een van de acties is dat er drie ophaallocaties in het land zijn waar medewerkers van Twynstra Gudde worden opgehaald met Amerikaanse schoolbussen waarmee ze naar kantoor worden gebracht.

Dit gebeurt voor de ochtendspits, waarna er een ontbijt klaar staat op kantoor.

Verder wordt er op kantoor tijdens de lunch een intern rondetafelgesprek georganiseerd om inhoud te geven aan het debat. Het thema van het rondeta-felgesprek is of gedragsverandering bij mobiliteit alleen een werkgeversissue is, of ook bij werknemers thuishoort.

Twynstra Gudde is al 25 jaar bezig met het stimuleren van haar medewerkers om slimmer te reizen. De filosofie achter de bewustwording en gedragsveran-dering is dat Twynstra Gudde inzet op de opbrengst in plaats van de kosten.

Het organisatieadviesbureau faciliteert haar mensen met de NS Business Card en hybride auto's, maar ook flexibele werktijden, kantoren die per trein gemakkelijk bereikbaar zijn, de MobiSafe in leaseauto's en een laptop met een goede internetverbinding. Deze positieve benadering werpt zijn vruchten af. Twynstra Gudde scoort bijvoorbeeld het hoogst van alle bedrijven met het aantal treinreizen door haar medewerkers (met de NS Business Card).

De kennis van mobiliteit wordt overgedragen aan opdrachtgevers, overheids-instanties en het bedrijfsleven. Juist door de combinatie van de inhoudelijke kennis van mobiliteit én de ervaring opgedaan als werkgever, onderscheidt Twynstra Gudde zich.








Twynstra Gudde