Gemeente Breda

Breda krijgt centraal punt voor werkgevers

Klik hier voor vergroting.

Donderdag 9 oktober opent wethouder Els Aarts van Economische Zaken het Werkgeversservicepunt in bedrijfsverzamelgebouw de Brug. Bredase werkgevers kunnen hier terecht voor het vinden van geschikt personeel en voor adviezen op het gebied van personeel, scholing en loonkostensubsidies.

Het Werkgeversservicepunt is het nieuwe, centrale aanspreekpunt voor alle werkgevers in de regio Breda. Zij kunnen bij dit expertisecentrum onder andere terecht voor de invulling van vacatures. Het Werkgeversservicepunt beschikt over het grootste actuele bestand van werkzoekenden in alle leeftijden en met uiteenlopende ervarings- en opleidingsniveaus. Daarnaast heeft het een brede expertise op het gebied van werken en het vinden van geschikt personeel en werkt het samen met verschillende externe partijen. Dit alles moet ervoor zorgen dat het Werkgeversservicepunt succesvol kan voorzien in de personeelsbehoefte van Bredase werkgevers.

Landelijke banenmarkt
Het Werkgeversservicepunt maakt onderdeel uit van bedrijfsverzamelgebouw de Brug naar werk, inkomen en zorg aan de Claudius Prinsenlaan 14. Hier vindt op 9 oktober aansluitend aan de opening de jaarlijkse landelijke banenmarkt plaats. Mensen op zoek naar werk kunnen hier werkgevers ontmoeten met interessante vacatures. Ook de Gemeente Breda presenteert zich op deze dag als werkgever. Daarnaast krijgen de bezoekers informatie en advies over alles dat met werk te maken heeft en is er hulp bij het plaatsen van een CV op www.werk.nl. Tevens kunnen de bezoekers zich laten testen zodat duidelijk wordt welke competenties ze hebben. Maar er staat nog meer op het programma. Zoals een gratis kleur- en stylingadvies om er tip top uit te zien voor een sollicitatiegesprek. Voor kinderopvang wordt gezorgd. De banenmarkt is gratis en vindt plaats van 14.00 tot 20.00 uur.

Krachtenbundeling
De Brug is een samenwerkingsverband tussen CWI, UWV en Sociale Zaken van de Gemeente Breda. Daarnaast werken ze samen met diverse re-integratiebedrijven. In de toekomst breiden ze de dienstverlening verder uit. In het bedrijfsverzamelgebouw heeft het Werkgeversservicepunt een eigen plek, evenals Jongerenloket Flits.

Breda, 3 oktober 2008