Commissie fundamentele herbezinning Wsw adviseert Aboutaleb

03/10/2008 17:44

Commissie fundamentele herbezinning Wsw

Persuitnodiging 3 oktober 2008

Commissie fundamentele herbezinning Wsw presenteert 9 oktober 2008 haar advies aan staatssecretaris Aboutaleb

Op 9 oktober 2008 presenteert Bert de Vries, voorzitter van de commissie fundamentele herbezinning Wet sociale werkvoorziening (Wsw), het advies van zijn commissie. Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) neemt het eerste exemplaar van het advies in ontvangst. Vertegenwoordigers van sociale partners, cliënten- en gehandicaptenorganisaties, gemeenten, UWV, sw-bedrijven en andere betrokken partijen zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De staatssecretaris van SZW heeft de commissie fundamentele herbezinning Wsw in februari 2008 gevraagd een voorstel te doen om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen, zonder dat dit meer geld kost. De commissie moest hierbij niet alleen kijken naar de Wsw, maar alle regelingen in hun onderlinge samenhang bezien.

De presentatie start om 11.30 uur met een korte samenvatting van het advies door Bert de Vries. Aansluitend ondertekenen een aantal werkgevers en vertegenwoordigers van kenniscentra hun intentieverklaringen, waarmee zij benadrukken dat ze zich de komende tijd inzetten om mensen met een beperking aan de slag te helpen. Bedrijven die een intentieverklaring ondertekenen zijn Albert Heijn, NS, Nuon, Philips, Vebego, Boogaart Almere bv, 2Samen Kinderopvang en bedrijvennetwerk Samenleving en Bedrijf. De volgende kenniscentra ondertekenen een intentieverklaring: Kenteq, KCH, Calibris, Kenwerk, GOC, SVGB en Ecabo.

Bert de Vries overhandigt het eerste exemplaar van het advies én de intentieverklaringen vervolgens aan staatssecretaris Aboutaleb en geeft de staatssecretaris de gelegenheid een eerste reactie te geven. Tot slot is er rond 12.30 uur in informele setting de gelegenheid om de voorzitter, de commissieleden en de staatssecretaris vragen te stellen over het advies.