Aankondiging: Krachtwijken. Monitoring en verantwoording van beleid

06/10/2008 10:02

Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer publiceert op donderdag 9 oktober 2008 het onderzoeksrapport Krachtwijken. Monitoring en verantwoording van het beleid.

In de periode februari-juni 2008 heeft de Algemene Rekenkamer onderzoek gedaan naar het zogenoemde krachtwijkenbeleid van de minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI). Deze beleidsprioriteit van het kabinet is gericht op bestrijding van de maatschappelijke problemen in veertig stadswijken (in achttien steden) en op verbetering van de positie van de inwoners van deze wijken. De Algemene Rekenkamer heeft de totstandkoming van het beleid geanalyseerd en gekeken naar de praktische uitwerking die hieraan is gegeven in zes van de achttien steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Arnhem. Van de veertig wijken liggen er 27 in deze zes steden. Centraal in het onderzoek staat de vraag in hoeverre het kabinet heeft gewaarborgd dat de minister voor WWI achteraf op deugdelijke wijze verantwoording kan afleggen over de resultaten van het beleid.

Een embargo-exemplaar van dit rapport en het persbericht (op papier of als pdf) zijn voor de pers op aanvraag te krijgen op 8 oktober 2008 vanaf 16.00 uur. Hiervoor moet een embargoformulier ingevuld worden, verkrijgbaar via 070-3424400 of voorlichting@rekenkamer.nl. Het embargo loopt af op 9 oktober 2008 om 13:00 uur. Vanaf dat moment is het rapport ook beschikbaar op www.rekenkamer.nl.