Gemeente Enkhuizen

Stoomgemaal Medemblik in de race voor restauratiebudget van 1 miljoen euro!

Het stoomgemaal in Medemblik is een van de opvallendste gebouwen in West-Friesland. Een gebouw met een rijke geschiedenis en bijzonder uiterlijk. Het stoomgemaal met de naam Vier Noorder Koggen staat direct aan het IJsselmeer. Het is al ruim 100 jaar oud (gebouwd in 1907) en werkt nog steeds.

AVROs De Restauratie
Het stoomgemaal Medemblik is donderdag 9 oktober om 19:25 uur te zien in het programma De Restauratie van de AVRO. Door mee te doen aan het programma hoopt het museum een extra restauratiebudget te winnen van 1 miljoen euro. De Restauratie is een programma waarin zestien gebouwen die het aanblik van een dorp, stad of streek bepalen, maar ook onderhoud nodig hebben, strijden om een restauratiebudget van maar liefst één miljoen euro. Na acht afleveringen wordt in de live finale op woensdag 12 november 2008 bekend gemaakt welk gebouw de hoofdprijs wint.

Stem en steun het Stoomgemaal!
Kijkers kunnen stemmen op hun favoriete gebouw via telefoon en sms. Stemmen op het stoomgemaal kan vanaf 9 oktober tot en met de ochtend van 12 oktober via een nummer dat in de uitzending van 9 oktober bekend wordt gemaakt. Op www.stoommachinemuseum.nl leest u meer over dit bijzondere West-Friese gebouw.

Andere kandidaten
Overige genomineerden in het programma De Restauratie zijn onder andere het roofdierenverblijf van de Diergaarde in Rotterdam, de Radiotelescoop CAMRAS in Dwingeloo (Drenthe), Villa Jongerius in Utrecht en de Eerste Openluchtschool in Amsterdam.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl