Rabobank: werk waar je bent op filevrije dag

06/10/2008 15:40

Rabobank Nederland

De Rabobank roept haar medewerkers op om op 9 oktober, de Nationale Filevrije Dag, zelf te bepalen waar men werkt. Hiermee ondersteunt de Rabobank het initiatief van Nederland Bereikbaar om die dag te laten zien dat het fileprobleem kan worden opgelost. Als een van de trekkers van Nederland Bereikbaar hoopt de Rabobank hiermee een bijdrage te leveren aan een geslaagde Filevrije Dag.

Door vroeger of later te beginnen, een alternatief vervoermiddel te kiezen of thuis te werken zijn de gebruikelijke files te verminderen of zelfs te voorkomen. Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van Rabobank, roept medewerkers op om slim om te gaan met werk en mobiliteit: "Slim omgaan met werk en mobiliteit past in ons streven om medewerkers meer keuzevrijheid en verantwoordelijkheid te geven als het hun werk betreft. We stimuleren daarom op 9 oktober medewerkers gebruik te maken van de mogelijkheden tot flexibel werken en telewerken, passend binnen het motto van de bank: je werkt waar je bent!"

Naast de specifieke oproep om op 9 oktober slim om te gaan met mobiliteit, heeft de Rabobank andere initiatieven om een bijdrage te leveren aan de vermindering van het mobiliteitsprobleem. Alle leaserijders hebben een NS Business Card gekregen. Daarnaast krijgen medewerkers die tussen de kantoren van Rabobank Nederland in Utrecht en Eindhoven pendelen een treinkaartje. Autokilometers tussen deze vestigingen worden niet vergoed. Binnen Rabobank Nederland hebben veel medewerkers de mogelijkheid om te telewerken. Ook het programma "unplugged" waarbij tijd- en plaatsonafhankelijk werken een belangrijk onderdeel is, draagt bij aan het slimmer omgaan met mobiliteit. Het nieuwe bestuurscentrum in Utrecht wordt gebouwd om dit programma optimaal te ondersteunen.

Het mobiliteitsprobleem is niet door één partij of branche op te lossen. Vandaar dat Rabobank, ANWB en NS het initiatief hebben genomen voor Nederland Bereikbaar. In dit platform denken werkgevers en werknemers samen na over reistijden, telewerken of combinaties van auto, openbaar vervoer en andere vervoermiddelen. De Nationale Filevrije Dag is een van de initiatieven van Nederland Bereikbaar.

Initiatieven lokale banken:

Rabobank Rotterdam

Om collega's te stimuleren met de fiets naar kantoor te komen is er een lokale fietsenmaker om de fietsen van deze collega's te voorzien van een gratis onderhoudsbeurt.

De Lage Landen

De Lage Landen - inclusief Athlon Car Lease - neemt deel aan de Nationale Filevrije Dag op 9 oktober. Door middel van een uitgebreide informatiecampagne worden medewerkers opgeroepen om de auto die dag thuis te laten. Deelnemers aan de actie krijgen een gratis lunch aangeboden. Bij het halen van de doelstelling van 10% minder auto's wordt een duurzame prijs via een loting beschikbaar gesteld: een weekend proefrijden in een hybride auto. De hybride auto's worden beschikbaar gesteld door Athlon.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug


- Bank eerder open, zodat medewerkers met auto mogelijkheid hebben voor file uit te komen


- Klanten die de bank die dag op een duurzame mobiele wijze bezoeken, krijgen een presentje.

Rabobank Eindhoven-Veldhoven


- De medewerkers die geen klantcontact hebben worden geadviseerd om buiten de file tijden te reizen. In dit kader kunnen zij kiezen uit de volgende werktijden: 7.00 uur tot 15.30 uur of van 10.00 uur tot 18.30 uur.


- De medewerkers worden maximaal gefacilieerd om met het openbaar vervoer te reizen. In dit kader worden de vervoerskosten voor die dag vergoed.


- Voor de medewerkers met leaseauto's wordt geadviseerd om op 9 oktober gebruik te maken van de NS businesscard.


- Voor degenen die carpoolen is een leuke attentie beschikbaar en voor die personen die met het grootste aantal carpoolt wordt een leuke prijs beschikbaar gesteld.

Rabobank Hilvarenbeek-Oisterbeek

Rabobank Hilvarenbeek-Oisterwijk geeft gehoor aan de oproep om deel te nemen aan de Nationale Filevrije Dag. Voor de medewerkers zal er op alle vestigingen om 8.00 uur een ontbijt geserveerd worden.

Rabobank Breda

Er wordt binnen de bank een lijst uitgedraaid op postcode, zodat alle medewerkers binnen de bank weten wie er bij hen in de buurt woont. Op deze manier kunnen initiatieven worden genomen om te carpoolen of bijvoorbeeld samen te gaan fietsen in plaats van de auto te pakken.

Rabobank Barneveld-Voorthuizen

Alle medewerkers die meer dan 25 km van de bank wonen is verzocht om de spits te mijden en later te beginnen of die dag thuis te gaan werken.

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Een aantal medewerkers zal met de fiets naar het werk komen. Men zal in kolonne naar het werk fietsen. Gestart wordt om 6.00 uur vanuit het diepe Zuiden van Limburg op een afstand van meer dan 80 km van de bestemming. Onderweg sluiten steeds meer medewerkers zich aan om vervolgens te finishen op het hoofdkantoor van onze bank.

Rabobank Vallei en Rijn

Zoveel mogelijk thuiswerken voor wie dat kan (ongeveer 25% van het personeel) en anders werktijden verschuiven.

Schretlen & Co

Oproep aan medewerkers op deze dag geen vergaderingen te plannen voor 10.00 uur en na 15.30 uur en van alternatieven gebruik te maken om naar het werk te komen.

Obvion

Medewerkers is gevraagd om op 9 oktober de auto thuis te laten en op een andere, originele manier naar het werk te komen. Om hun aan te moedigen werd een prijs beloofd voor de meest originele manier om naar Obvion te komen. Elke Obvion medewerker die op 9 oktober bijdraagt aan een filevrije dag krijgt een attentie. De parkeerplaatsen die leeg blijven, zullen aangewend worden als decor voor een prachtig kunstwerk. Twee streetpainters zullen met stoepkrijt een kunstwerk maken op deze parkeerplaatsen.