Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Leer Ma Fietsen in Crooswijk

In Crooswijk gaat donderdag 9 oktober de cursus Leer Ma Fietsen van start. Deze cursus is onderdeel van het project OJ?!-actief in de buurt. Dit project heeft als doel alle inwoners van Crooswijk, jong en oud, door middel van verschillende activiteiten bij elkaar te brengen.

Gerard Schuiling, voorzitter van de deelgemeente, geeft donderdag 9 oktober om 09.30 uur bij het Locaal Cultuur Centrum De Tamboer in de Pijperstraat het startsein voor Leer Ma Fietsen. Deze cursus komt voort uit het project OJ?!-actief in de buurt en wordt betaald door de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en de stadsregio Rotterdam.

Veel belangstelling

Volgens Latifa Yildiz, opbouwwerkster bij de stichting DOCK, is er veel belangstelling voor de cursus. Voor de eerste cursus is plaats voor zon veertig dames, maar we hebben al zeventig inschrijvingen. Ons doel is alle vrouwen in Crooswijk die niet kunnen fietsen deze cursus te laten volgen, zodat zij zich in de toekomst allemaal gemakkelijk in en buiten de wijk op de fiets kunnen verplaatsen. Een aantal vrijwilligers uit de wijk heeft inmiddels een opleiding gehad om de cursisten de theorie aan te kunnen leren om veilig te fietsen in de stad.

Roteb-fietsen

De Roteb heeft voor het project oude en opgeknapte tweewielers beschikbaar gesteld. Oude karretjes die de Roteb in de stad ophaalt, worden opgeknapt en voor een prikkie beschikbaar gesteld voor de cursus Leer Ma Fietsen. De deelnemers krijgen aan het eind van de cursus, in januari 2009, een fietsdiploma en kunnen hun fiets dan voor tien euro kopen. Medewerkers van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting hebben in samenwerking met de organisatie van de cursus een fietsveilige route uitgezet voor de cursisten.