Interpolis steunt initiatief Nederland Bereikbaar: 9 oktober filevrij

08/10/2008 11:24

Interpolis Verzekeringen N.V.

Interpolis draagt Nederland Bereikbaar een warm hart toe door openlijk steun te betuigen, en een financiële bijdrage te leveren. De verzekeraar hoopt dat andere ondernemingen het voorbeeld volgen en morgen slim omgaan met werklocatie en werktijden. Zelf verricht de verzekeraar geen extra inspanningen om medewerkers te stimuleren deel te nemen. Slim omgaan met werktijden en werklocatie is namelijk sinds 1996 onderdeel van de manier van werken bij Interpolis.

Interpolis is erg trots op haar manier van werken. Deze gaat verder dan het faciliteren van thuiswerkplekken alleen. Medewerkers van Interpolis kunnen op basis van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid zelf hun werk inrichten. De leidinggevende is hierbij de coach. Deze manier van werken noemt Interpolis Helder Werken.

Interpolis is van mening dat de vrijheid om te werken in een inspirerende werkomgeving en op flexibele tijden, niet alleen zorgt voor een oplossing van het fileprobleem, maar ook voor betrokken en verantwoordelijke medewerkers. Door de nieuwe manier van werken is het ziekteverzuim bij Interpolis sinds 2000 afgenomen met 20 procent. Ook is het personeelsverloop laag.

Joop Kanen, directievoorzitter Interpolis: "Interpolis is doorlopend bezig met het loslaten van traditionele patronen. Deze ervaringen delen we graag met anderen. Wellicht dat we ondernemers op die manier kunnen overtuigen van de voordelen van Helder Werken. Daarnaast dragen wij onze distributiepartner Rabobank een warm hart toe. Wij hopen dan ook dat 9 oktober filevrij wordt, zodat de initiatiefnemers ANWB, Rabobank en NS kunnen spreken over een geslaagde dag.





http://www.interpolis.nl/overinterpolis/helderwerken/kijkopwerken/default.aspx