Gemeente Vlaardingen


Doe mee aan de Filevrije Dag en kom met de fast ferry!

08 oktober 2008

Stilstaan of gratis varen

Is Nederland filevrij op 9 oktober aanstaande? Op die dag is de landelijke Filevrije Dag. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om autobezittend Nederland te enthousiasmeren de auto te laten staan en zo files te voorkomen. De Filevrije Dag is een initiatief van ANWB, Rabobank en NS, onder de vlag van Nederland Bereikbaar. Bereikbaarheid dreigt een steeds groter maatschappelijk en economisch probleem te worden. Nederland Bereikbaar roept werkgevers en werknemers op mee te denken om het eigen rijgedrag nog eens tegen het licht te houden. De flexibiliteit is meestal groter dan we denken. Eigenlijk is Nederland Bereikbaar niets meer of minder dan één grote uitnodiging aan Nederland om mee te doen.

Gratis vervoer over het water
Het Havenbedrijf Rotterdam zet tijdens de filevrije dag een Fast Flying Ferry van Connexxion in. U kunt tijdens de spits gratis gebruik maken van deze vorm van openbaar vervoer op de route Maassluis-Vlaardingen-Schiedam-Rotterdam.

Vertrektijden en opstaplocaties

Vanaf de Waternetsteigers vertrekt de Fast Flying Ferry op de volgende vertrektijden:

vertrektijden fast ferry ochtend

ferry tijden s middags

Locaties Waternetsteigers

* Maassluis, havennummer 801, Burgemeester v/d Lelykade
* Vlaardingen, havennummer 705, Maasboulevard
* Schiedam, havennummer 417, Maasboulevard
* Rotterdam, havennummer 167, Boompjeskade
* Rotterdam, havennummer 1250, naast Hotel New York, Kop van Zuid

De Fast Flying Ferry heeft ruimte voor 80 passagiers en een beperkt aantal fietsen.

Let op:
In de ochtend- en middagsessie vervalt op de reis van Rotterdam naar Maassluis één keer de halte Boompjes.

Ideeën delen
De gemeente Vlaardingen sluit verder aan op de Filevrije Dag door haar inwoners en medewerkers op te roepen op zoek te gaan naar alternatieven vervoerwijzen. Heeft u een creatieve manier gevonden om 9 oktober filevrije naar het werk te reizen? Laat het de gemeente weten. De meest originele ideeën zullen gepubliceerd worden. Stuur uw verhaal naar klimaatbewust@vlaardingen.nl. Alle deelnemers krijgen een toepasselijk aardigheidje thuisgestuurd.