Universiteit van Tilburg

8 oktober 2008

Discussie De Geldcrisis

Banken vallen om, beurzen duikelen, regeringen houden crisisberaad, de paniek slaat toe. Wat is er precies aan de hand? En vooral: wat is de beste oplossing om uit de crisis te raken? Over dit actuele thema organiseert Studium Generale en het Brabants Dagblad een discussie.

Er treden drie sprekers op: Sylvester Eijffinger, Michel van der Stee en Sylvie Bleker. De leiding is in handen van Anita de Haas, chef economieredactie Brabants Dagblad.

Hoogleraar financiele economie Sylvester Eijffinger uit Tilburg is een autoriteit op het gebied van de nationale en internationale financiele markten. Hij prijst de wijze waarop minister Wouter Bos en DNB-president Nout Wellink het omvallen van Fortis hebben voorkomen. Eijffinger bepleit de oprichting van een Europese toezichthouder die boven de landelijke toezichthouders staat voor grensoverschrijdende kwesties.

Michel van der Stee is een gezaghebbend beleggingstrateeg op het hoofdkantoor van Van Lanschot Bankiers in Den Bosch. Hij wordt deze weken dagelijks geraadpleegd door de media. Hij is pessimistisch over een snel herstel van de economie. Van der Stee noemt de huidige crisis de meest serieuze crisis sinds 1930, toen de Grote Depressie in de Verenigde Staten diepe sporen achterliet.

Sylvie Bleker is directeur van het Deloitte Center of Excellence on Compliance & Integrity. Zij legt de nadruk op de reputatieschade die de financiele wereld heeft opgelopen. De instellingen moeten nu opnieuw bewijzen dat ze vertrouwen verdienen. Daartoe zullen ze het onderste uit de kan moeten halen: ze zullen moeten tonen dat hun medewerkers bewust zijn en bewust blijven van het belang van integriteit.

Discussie De Geldcrisis
Donderdag 9 oktober

Universiteit van Tilburg
Zaal DZ - 2, Dantegebouw
Aanvang 20.00 uur
Ontvangst met koffie, thee vanaf 19.30 uur
Toegang gratis

Studium Generale zet zich in voor academische vorming op de UvT door het organiseren van symposia en cultuurworkshops.

Voor nadere informatie over de discussie De Geldcrisis kunt u contact opnemen met Marsel van Hoorn, tel 013-4662266/2841