Gemeente Medemblik

Burgemeesters West-Friesland

De burgemeesters van de Burgemeesterskring West-Friesland steunen het Stoomgemaal in haar actie voor 1 miljoen restauratiebudget. Dit hoopt het museum te winnen door mee te doen aan het televisieprogramma De Restauratie van de AVRO. Het stoomgemaal in Medemblik is donderdag 9 oktober om 19:25 uur te zien op Nederland 2. De burgemeesters steunen de actie van harte. U ook? Stem tussen 9 en tot 12 oktober op het stoomgemaal. Dat kan via het nummer dat in de uitzending bekend wordt gemaakt.

Het stoomgemaal
Het gemaal is een van de opvallende gebouwen in West-Friesland. Een gebouw met een rijke geschiedenis en bijzonder uiterlijk. Het stoomgemaal `Vier Noorder Koggen' staat aan het IJsselmeer. Het is al 100 jaar oud (gebouwd in 1907) en werkt nog steeds.

De restauratie
"De Restauratie" is een AVRO-programma waarin zestien gebouwen die de aanblik van een dorp, stad of streek bepalen, maar ook onderhoud nodig hebben, 'strijden' om één miljoen euro restauratiebudget. Na acht afleveringen wordt in de live finale op woensdag 12 november bekend welk gebouw de hoofdprijs wint.

Andere kandidaten
Andere genomineerden in het programma zijn bijvoorbeeld het roofdierenverblijf van de diergaarde in Rotterdam, de Radiotelescoop CAMRAS in Dwingeloo (Drenthe), Villa Jongerius in Utrecht en de Eerste Openluchtschool in Amsterdam.