Gemeente Dalfsen

Extra controle op alcoholverstrekking in Dalfsen en Ommen

09-10-2008

Met de verscherpte controles willen de gemeenten het verkrijgen van alcohol voor jongeren onder de 16 beperken en zodoende het alcoholgebruik verminderen.
logo Minder drank meer scoren

Extra controle op alcoholverstrekking in Dalfsen en Ommen

Dalfsen/Ommen- De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat samen met de regiopolitie IJsselland extra controles uitvoeren op het handhaven van de leeftijdsgrenzen voor de alcoholverkoop en -verstrekking in de gemeente Dalfsen en Ommen. Ook in 3 andere gemeenten in Overijssel vinden deze extra controles plaats. De intensivering van de controle start in oktober. De actie komt voort uit het alcoholmatigingsproject 'Minder Drank, Meer Scoren'. Dit is een initiatief van de politie IJsselland, alle 11 Overijsselse gemeenten, de gemeente Hattem en Tactus. Met dit project willen de organisaties het problematisch alcoholgebruik onder jongeren aanpakken.

De extra controles richten zich op de `verstrekkers' van alcohol. De VWA heeft in samenwerking met de deelnemende gemeenten een lijst met bedrijven, locaties en evenementen opgesteld waar regelmatig jeugd komt en alcohol wordt verstrekt. De controles vinden vooral rondom deze zogenoemde 'hotspots' plaats. Op de lijst staan ondermeer horecaondernemers (uitgaansgelegenheden zoals café's en discotheken), slijterijen, supermarkten, grote evenementen en de paracommerciële instellingen (campings, sportverenigingen e.d.). Met de verscherpte controles willen de gemeenten het verkrijgen van alcohol voor jongeren onder de 16 beperken en zodoende het alcoholgebruik verminderen.

Als de controleurs een overtreding constateren, zal in het geval van Ommen de wethouder en in het geval van Dalfsen de burgemeester een gesprek met de verstrekker voeren. Tijdens dit gesprek wordt ondermeer gewezen op een eventuele sanctie die bij een volgende overtreding daadwerkelijk wordt opgelegd.

Website
Naast deze gezamenlijke inspanningen blijft de VWA ook haar reguliere inspecties in de regio uitvoeren en zullen de gemeenten ook op andere fronten werken aan alcoholmatiging onder jongeren. Meer informatie over deze en andere acties die de gemeente Ommen onderneemt staat op www.ommen.nl/mdms. Meer informatie over de acties van de gemeente Dalfsen vindt u op www.dalfsen.nl/mdms