Datum: 9 oktober 2008

Katwijk Politie-inzet na verdachte situatie De politie heeft woensdag 8 oktober in de vooravond na een melding een flat aan de Hoorneslaan afgezet. Een getuige had gezien hoe twee personen vanuit de kofferbak van hun auto geweren en munitie in een vuilniszak overzetten en vervolgens de flat binnengingen. De politie nam het zekere voor het onzekere en heeft de flat ruim afgezet. Met kogelwerende vesten namen enkele agenten poolshoogte. Het gebeuren trok veel kijkers. Korte tijd later werd vanuit een flatwoning naar de zoekende agenten geroepen. Toen het duidelijk werd dat de agenten naar hun op zoek waren kwam naar voren dat zij inderdaad een luchtbuks en een doosje munitie verpakt in een vuilniszak hadden vervoerd. De politie heeft de twee mannen meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Volgens de Wet Wapens en Munitie is het niet verboden een luchtbuks te hebben. De wijze van vervoer en verpakking wordt nog verder onderzocht. Het hebben van wapens en/of munitie is gebonden aan strenge regels. De Wet Wapens en Munitie geeft daar uitleg over. Het niet zorgvuldig en verantwoord omgaan met dergelijke goederen kan strafbare feiten opleveren.

Leiden Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft donderdag 9 oktober rond 04.00 uur twee Leidenaren van 28 jaar aangehouden op verdenking van inbraak bij een kapsalon aan het Wagnerplein. Een getuige zag dat er bij de kapsalon een deur werd ingetrapt en dat er een persoon de zaak was binnengelopen. De politie heeft direct in de omgeving uitgekeken naar de inbrekers. Op het Wagnerplein zagen agenten de twee lopen. Bij het zien van de politie renden de verdachten weg. Na een achtervolging werd de eerste verdachte aangehouden op het Berliozpad. Hij had zich verstopt achter een boom. De andere verdachte verstopte zich in de bosjes bij de Brahmslaan. Ook hij werd gesnapt door het geritsel van de struiken.

Waddinxveen Inbraak bij supermarkt C1000 Donderdag 9 oktober is er rond 03.30 uur ingebroken bij supermarkt C1000 aan de Passage. Met vermoedelijk een stoeptegel werd een ruit naast de ingang ingegooid. Uit de winkel werden rookwaren gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---