BOVAG

09-10-2008
Autobedrijf Jan Wals verkozen tot Mijn Autobedrijf van het Jaar

Mijn Autobedrijf van het Jaar, dat is de prestigieuze titel die autobedrijf Jan Wals uit Ilpendam sinds dinsdagavond mag voeren. Het autobedrijf werd zowel door klanten als door een professionele jury én collega autobedrijven aangewezen als s lands beste onafhankelijke autobedrijf.

De jaarlijkse verkiezing MijnAutoBedrijf van het Jaar is een initiatief van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. De winnaar werd dinsdagavond aangewezen tijdens het Jaarcongres in het Event Centre in Aalsmeer.

Kroon op werk
Jan Wals toonde zich verguld met de titel die zijn autobedrijf nu mag voeren. Dit is geweldig! We hebben al eens eerder de finale bereikt en hoopten natuurlijk nu als winnaar uit de bus te komen. Deze prijs is echt een kroon op ons werk!, aldus de Ilpendammer. De verkiezing was al een happening op zich. Zonder het enthousiasme van onze klanten waren we nooit zo ver gekomen. Sinds de nominatie zagen we echt een toename in het werk. We vinden het heel bijzonder dat we door de deskundige jury, een mystery shopper en door collegas als beste zijn aangewezen. Gewoon fantastisch.

Presentatie en marketing
Wij feliciteren Jan Wals van harte, zegt voorzitter Bertho Eckhardt van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. We zijn erg blij met de betrokkenheid die klanten tonen bij hun autobedrijf. De belangstelling voor de eerste ronde was enorm. Vervolgens is er door een kundige jury kritisch gekeken naar de bedrijfsvoering van de bedrijven. Daarbij werd niet alleen gelet op technische aspecten, zoals op test- en diagnoseapparatuur, de planningssystemen, de technische werkplaatsinformatie en de trainingen voor het personeel. Maar er werd ook gelet op factoren als de presentatie, marketingactiviteiten, de netheid en bijvoorbeeld de openingstijden.

Super gedreven
Jan Wals is een super gedreven ondernemer, die werkelijk elk detail in zijn bedrijf en organisatie geoptimaliseerd heeft, stelt juryvoorzitter Auke Cupédo, hoofdredacteur van het vakblad Auto & Motor Techniek. Voor alles is een protocol en er wordt niets aan het toeval overgelaten. Toch ervaart de klant een ongedwongen en zeer prettige sfeer. Dat is knap. Zowel de particulier met een oude of nieuwe auto is er klant, als de zakelijke rijder met privé- of lease-auto. Deze ondernemer is een echte marketeer, benut elke kans die zich aandient en doet erg veel aan promotie. Ook stopt hij tijd in maatschappelijke functies en zijn branche-organisatie.

De prijs werd aan Jan Wals overhandigd door de heer Van Eendenburg, de winnaar van vorig jaar. Hij rapporteerde een omzetstijging van meer dan 15 procent door alle publiciteit rondom deze verkiezing. Dit jaar omvat de hoofdprijs een advertorial in Autoweek, een paginagrote fullcolor advertentie in een regionaal dagblad, een commercial op een regionale tv-zender, een Formule 1-weekend aangeboden door ELF/Total en een jaarabonnement op de AMT Reparatiewijzer.

Een foto van de winnaar Autobedrijf Jan Wals kunt u hier downloaden. Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 09-10-2008