Persberichten Heuvelrug, 09.45 uur

Utrecht, 09-10-2008

Grote steen op ruit auto

VEENENDAAL- Op woensdagochtend kreeg een bejaard echtpaar de schrik van hun leven toen zij een steen op de voorruit van hun auto kregen.

Omstreeks 10.15 uur reed een 78-jarige automobilist uit Aerdenhout over de Rijksweg A12 in de richting van Arnhem. Naast hem zat zijn vrouw. Ter hoogte van een viaduct viel er plotseling een grote kei op de voorruit van de auto. De ruit versplinterde en de man stopte direct op de vluchtstrook. Zijn vrouw kreeg het versplinterde glas over zich heen maar raakte gelukkig niet gewond. De steen veroorzaakte ook een deuk in het dak van de auto. Door de politie werd in de omgeving een onderzoek ingesteld maar hier werden helaas geen verdachten aangetroffen. Mogelijk dat de steen vanaf een fly-over van een spoorbrug is gegooid net voor de afslag Veenendaal.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Heuvelrug.

Snel weer terug

COTHEN- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij een gestolen bromfiets reed. Omstreeks 13.40 uur werd een 28-jarige man uit Wijk bij Duurstede gecontroleerd op de Groenewoudsedijk. Uit deze controle bleek dat hij op een bromfiets reed die afgelopen dinsdag was gestolen uit Utrecht. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fietsverlichting

VEENENDAAL- Op de Duivenwal en de Kastanjelaan werden op woensdag van 20.00 uur tot 21.00 uur 10 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder verlichting op de fiets.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op donderdag werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 02.00 uur werd de 37-jarige man uit Veenendaal gecontroleerd op De Palmen Grift. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies 450 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.