Gemeente Wassenaar

Start uitbreiding gemeentelijke monumentenlijst
Dit voorjaar heeft de raad van de gemeente Wassenaar beleid vastgesteld met als doel om te komen tot uitbreiding van de gemeentelijke monumentenlijst. Wassenaar is een unieke gemeente met een eigen geschiedenis. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat de meest bijzondere en waardevolle objecten behouden blijven.
Om te komen tot deze lijst is als eerste fase in het project begonnen met de inventarisatie en selectie van alle cultuurhistorisch waardevolle panden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van bestaande bronnen en wordt veldwerk verricht. Bovendien is een aantal deskundigen gevraagd om onder leiding van wethouder A. van der Lee, van monumenten, zitting te hebben in een klankbordgroep.
Voor de inventarisatie en het bijbehorende veldwerk is opdracht gegeven aan mevrouw drs. M.J.C. Laméris om de panden te bestuderen en eventueel te fotograferen. U wordt verzocht indien nodig, medewerking te verlenen aan mevrouw Laméris om het project te kunnen uitvoeren. Zij beschikt over een legitimatie. Als u verder vragen over dit project heeft, dan kunt u contact op te nemen met mw. C. Scheffer, medewerker monumenten en archeologie van de afdeling Beleid (ma, woe ochtend, di, vr), tel. 070-5122397 of e-mail: cscheffer@wassenaar.nl
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl